Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

Να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη χτεσινή μαζική γενική τους συνέλευση, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η σύμβαση 25 εργαζομένων στις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ (όπως και πανελλαδικά) και απολύονται.

Ετσι αποφάσισαν να κλείσουν την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου αύριο και μεθαύριο, προχωρώντας παράλληλα σε στάση εργασίας όλων των μελών του Σωματείου Συμβασιούχων αύριο Πέμπτη και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 29 Μάη. Χτες το απόγευμα, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο όπου μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ ο υπουργός Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος.

Το Σωματείο Συμβασιούχων διεκδικεί:

Καμία απόλυση συμβασιούχου στο Δημόσιο και τα Νομικά του Πρόσωπα με το πρόσχημα ότι λήγει η σύμβασή του. Ενιαία σχέση εργασίας για όλους στο Δημόσιο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου συμβάσεις. Καταβολή του επιδόματος των πανελλήνιων εξετάσεων, όπως αυτό δίνεται στους υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του ΥΠΕΠΘ. Διοικητική και βαθμολογική εξέλιξη των ΙΔΑΧ. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με τη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση και με ψηφίσματά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού, Φυσικού και Οικονομικού του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ