Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Χρήσιμες προθεσμίες για τις ευρωεκλογές

Δυόμισι εβδομάδες απομένουν ως τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Η πορεία προς αυτές εκτός των άλλων περιλαμβάνει μια σειρά ημερομηνίες που αφορούν στην προετοιμασία τους και τις οποίες καλό είναι να γνωρίζουμε. Αναλυτικότερα:

-- Στις 23 Μάη λήγει η προθεσμία υποβολής παραιτήσεων αυτών που έχουν κώλυμα εκλογιμότητας.

-- Στις 24 Μάη ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί των υποψηφίων από τον Αρειο Πάγο. Ακολούθως το υπουργείο Εσωτερικών προκηρύσσει τους ανακηρυχθέντες συνδυασμούς κομμάτων ή συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

-- Στις 27 Μάη λήγει η προθεσμία για την τροποποίηση από τον υπουργό Εσωτερικών των αποφάσεων των νομαρχών που καθορίζουν τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας. Ο πίνακας των συσταθέντων εκλογικών τμημάτων αποστέλλεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

-- Μέχρι τις 29 Μάη τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων θα πρέπει να παραδώσουν στον οικείο νομάρχη, επί αποδείξει, επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας.

-- Μέχρι την 1η Ιούνη οι έφοροι και οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής ειδοποιούνται, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το διορισμό τους. Επίσης την 1η Ιούνη λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, με προκήρυξη του νομάρχη, στους δήμους και τις κοινότητες του νομού, των αποφάσεων καθορισμού των εκλογικών τμημάτων.

-- Μέχρι τις 2 Ιούνη οι νομάρχες θα πρέπει να έχουν δημοσιεύσει την προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για τους ανακηρυχθέντες συνδυασμούς υποψηφίων.

-- Στις 3 Ιούνη λήγει η προθεσμία για τη δημοσίευση του προγράμματος ψηφοφορίας από τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές.

-- Μέχρι τις 4 Ιούνη οι έφοροι και οι τακτικοί ή αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής θα πρέπει να έχουν φτάσει στον τόπο προορισμού τους.

-- Στις 6 Ιούνη λήγει η προθεσμία για την αλλαγή καταστήματος ψηφοφορίας, εφόσον η χρησιμοποίηση αυτού που αρχικά ορίστηκε δεν είναι δυνατή εξαιτίας ανώτερης βίας, με απόφαση του οικείου νομάρχη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ