Κυριακή 17 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Δημοψήφισμα» για «μεταρρυθμίσεις» οι ευρωεκλογές

ΚΚΕ: Καμία συναίνεση, καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΠΑΣΟΚ

Σε «δημοψήφισμα» για τις «μεταρρυθμίσεις» σχεδιάζει να μετατρέψει τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση, αποκρύπτοντας βέβαια τον αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα τους και τις ολέθριες επιπτώσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η πρόθεση αυτή, που φάνηκε καθαρά με την ομιλία του Κ. Καραμανλή στην πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, δείχνει σαφώς το «διακύβευμα» και το νόημα που θέλει να προσδώσει η κυβέρνηση στην αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τυχόν «θετικό αποτέλεσμα» στις ευρωκάλπες, ως «πράσινο φως» για να εξαπολύσει μια νέα αντιλαϊκή επίθεση, η οποία είναι ήδη σχεδιασμένη μέχρι τις λεπτομέρειές της στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο Κ. Καραμανλής δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Αφ' ενός τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι «οι ευρωεκλογές δεν ανακόπτουν ούτε χαλαρώνουν το κυβερνητικό έργο» και από την άλλη προανήγγειλε ένα «δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων» με «καταλύτη» την οικονομική κρίση. «Η παγκόσμια οικονομική κρίση λειτουργεί σήμερα ως καταλύτης για ένα νέο κύμα μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις είναι όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και επιτακτικές. Ζήτησα από τους υπουργούς συστηματική προετοιμασία για το νέο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Απόφασή μας είναι οι νέες μεταρρυθμίσεις να καλύπτουν όλους τους τομείς: Θεσμούς, Κράτος, Οικονομία, Παιδεία», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού, που προσδιορίζουν το πλαίσιο της νέας αντιλαϊκής επίθεσης, οι ρυθμοί της οποίας θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Βέβαια ο πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος τον (ευρω)μονόδρομο της κυρίαρχης πολιτικής, προσπάθησε να πείσει ότι λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία υποστήριξε ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν κατάφερε, φυσικά, να παρουσιάσει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας, κ.ο.κ.. Αντίθετα παρουσίασε τα πακέτα στήριξης του κεφαλαίου ως πακέτα υπέρ της στήριξης των ανέργων και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, στο πλαίσιο της κυρίαρχης αντίληψης πως «ό,τι είναι καλό για τις επιχειρήσεις είναι και για τους εργαζόμενους».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού, σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τι τους περιμένει, μετά και από τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού για την ανάγκη νέου κύματος μεταρρυθμίσεων. Οσα είπε, αφορούν την προστασία των κερδών του κεφαλαίου. Καμία συναίνεση να μη δώσουν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΠΑΣΟΚ που ψευτοαντιπολιτεύεται τη ΝΔ. Καμία εμπιστοσύνη! Να καταδικάσουν στις εκλογές και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ισχυρό ΚΚΕ, για να λυθούν τα χέρια του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ