Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει

«Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λύγισαν οι κομμουνιστές», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στους κεντρικούς δρόμους της Πετρούπολης, κατά τη διάρκεια πικετοφορίας που πραγματοποίησαν οι Κομματικές και Κνίτικες οργανώσεις της περιοχής, στηλιτεύοντας την τρομοκρατική αποβολή που δόθηκε σε μαθητή, μέλος της ΚΝΕ, επειδή όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον αντικομμουνισμό που εκτόξευσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη.

Κομμουνιστές και Κνίτες κάλεσαν το λαό της Πετρούπολης, τόσο στις ευρωεκλογές αλλά και κάθε μέρα, να καταδικάσει με την ψήφο του αλλά και στη συνείδησή του τον αντικομμουνισμό που επιβάλλει η αστική τάξη της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, ο οποίος αποτυπώθηκε και στη μικρογραφία του πρώτου ΕΛ Πετρούπολης. Η ανταπόκριση του λαού της Πετρούπολης ήταν άμεση. «Αυτό δεν πρέπει να περάσει», έλεγαν χαρακτηριστικά, καθώς ήδη είχε κυκλοφορήσει το γεγονός, ενώ πολλοί μαθητές άρπαξαν την ευκαιρία για να εκφράσουν τα δικά τους βιώματα... «σ' αυτό το σχολείο δεν μπορούμε ούτε να πούμε την άποψή μας», σκιαγραφώντας και μ' αυτό τον τρόπο τον αντιδραστικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Να αντισταθούμε στη διαστρέβλωση της Ιστορίας, η ψήφος σας τον Ιούνη να είναι ψήφος ρήξης και ανατροπής, καταδίκης στον αντικομμουνισμό», ήταν η απάντηση των Οργανώσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι η δράση τους θα ενταθεί στο δρόμο της αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ