Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Xαιρετισμοί από τον πρόεδρο του ΤΕΕ και τον εκπρόσωπο της ΠΣΟ

Xαιρετισμό στη χτεσινή ημερίδα του ΚΚΕ απηύθυναν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ), Γ. Αλαβάνος, και ο εκπρόσωπος και αναπληρωτής γγ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Βαλεντίν Πάντσο.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε πως τα φορολογικά κίνητρα δεν οδήγησαν σε καμία ανάπτυξη την ελληνική οικονομία και ακόμη ότι χρειάζεται να αυξηθούν οι δαπάνες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Ο ίδιος χαρακτήρισε αρνητικό τόσο το ρόλο των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα όσο και το ρόλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων. Μεταφέροντας την πρόταση του ΤΕΕ σημείωσε την ανάγκη διατήρησης του «δομικού πλούτου» που υπάρχει στο χώρο της οικοδομής, με δράσεις όπως για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Β. Πάντσο σημείωσε πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα φέρει ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Τόνισε επίσης ότι ορισμένοι οικονομολόγοι, ιδεολόγοι και άλλοι που χρησιμοποιούνται ως δεξαμενές σκέψης του συστήματος υποστηρίζουν πως η αιτία της κρίσης είναι η διαφθορά, τα σκάνδαλα κ.ά. Με όλα αυτά οι υποστηρικτές της εκμετάλλευσης προσπαθούν να «κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης». Η κρίση είναι παρούσα σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες ανεξάρτητα αν η «κυβέρνηση είναι νεοφιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική». Η ΠΣΟ, όπως είπε ο ομιλητής, «πιστεύει ότι η νέα κρίση δείχνει τα όρια του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org