Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να κρίνουν σωστά...

Για την ανάγκη ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μίλησε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σε εκδήλωση για την «1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Μια ενίσχυση που περιορίζεται σε κάποια δάνεια στις πλέον εύρωστες από αυτές. Δάνεια που χρησιμοποιούνται τελικά για να ξεχωρίσει η ΕΕ την «ήρα από το στάρι».

Ο υπουργός μοίρασε και χτες δισεκατομμύρια στις μικρές επιχειρήσεις. Στο τέλος, όμως, μένει το δικό του στοιχείο, σαν μια πίκρα στο στόμα, ότι μέχρι τώρα έχουν δανειοδοτηθεί 27.000 σε ένα σύνολο 940.000. Οι οποίες σαφώς δε ζήτησαν δάνειο στο σύνολό τους. Αλλά αυτό έγινε επειδή οι περισσότερες πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Μα και αν έκαναν αίτηση θα πήγαινε στο βρόντο.

Τα λεφτά δεν είναι για όλους. Αυτό κρύβουν η κυβέρνηση και ο υπουργός της. Στα λόγια, γιατί στις πράξεις ακολουθούν μια χαρά την πολιτική που ευνοεί λίγους και εκλεκτούς. Οι υπόλοιποι μικροί ΕΒΕ ας σταματήσουν να παραμυθιάζονται, ας καταλάβουν ότι το να κερδίσουν λίγο χρόνο από κανένα μικρορουσφέτι προεκλογικής σκοπιμότητας (που και αυτό δε γίνεται τελευταία) δε θα τους σώσει.

Και έχουν υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές τους να κρίνουν ορθά. Ας πράξουν, λοιπόν, ανάλογα στις επερχόμενες εκλογές και ας καταδικάσουν αυτούς που τους καταδικάζουν. Και να ψηφίσουν αυτούς που τους στηρίζουν πραγματικά, κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματά του. Το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ