Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ισχυρή δύναμη ρήξης και ανατροπής

Eurokinissi

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, σε όλη τη χώρα, στήριξαν την Πανσπουδαστική ΚΣ στις χτεσινές εκλογές και έστειλαν μήνυμα αντεπίθεσης, γυρίζοντας την πλάτη στις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, μέχρι χτες βράδυ, η ΠΚΣ αναδεικνύεται και φέτος σε ισχυρή δύναμη ρήξης, στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που έριξαν το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο πήραν θέση όχι μόνο για τις σπουδές τους, αλλά και για τα δικαιώματά τους ως αυριανών εργαζομένων.

Ενίσχυσαν τη μοναδική παράταξη που αποτελεί εγγύηση για την ένταση της πολιτικής πάλης στην Παιδεία. Παράλληλα, με την κόκκινη ψήφο, στήριξαν την αγωνιστική κατεύθυνση της σύνδεσης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κόντρα στα μονοπώλια, στην ΕΕ και την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι χτεσινές εκλογές διεξάχθηκαν σε συνθήκες δικομματικής πόλωσης με παγκινητοποίηση των μηχανισμών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι άκρως ενδεικτικό αυτό που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ναύλωσαν τρεις πτήσεις τσάρτερ για τη μεταφορά φοιτητών στη Μυτιλήνη, φροντίζοντας να κουβαλήσουν για την ψήφο ακόμα και φοιτητές που βρίσκονταν στο εξωτερικό (με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών)! Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, ως εκφραστές των κομμάτων τους, «διεκδίκησαν» την ψήφο των φοιτητών και των σπουδαστών με εκβιασμούς, ρουσφέτια και ταξίματα, ενώ δεν έλειψαν και οι τραμπουκισμοί. Η ΔΑΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επιτέθηκε σε μέλη της ΠΚΣ, τα οποία κατήγγειλαν νοθεία στην εκλογική διαδικασία.

Παρ' όλη αυτή την προσπάθεια η ΔΑΠ εμφανιζόταν να έχει πτώση, ενώ η ΠΑΣΠ έδειχνε να έχει μικρή άνοδο. Η συμμετοχή στις χτεσινές εκλογές σημείωσε πτώση, σε σχέση με πέρσι, κάτι που παρατηρείται συχνά όταν οι εκλογές γίνονται το Μάη, λίγες μέρες πριν την εξεταστική περίοδο.

Τέλος, η ΠΚΣ, απ' την πρώτη στιγμή, μέσω της ιστοσελίδας της (www.pks.gr), έδινε και δίνει με συνεχή ροή τα αποτελέσματα, συγκεντρωτικά και ανά σχολή. Η ιστοσελίδα της ΠΚΣ έχει δεχθεί χιλιάδες επισκέψεις, από χτες το βράδυ, κάτι που είναι μια απόδειξη της αξιοπιστίας της και της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων που δίνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ