Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ηχηρή απάντηση στον αντικομμουνισμό
  • Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη τριήμερη αποβολή του ΚΝίτη μαθητή, απαίτησαν χτες το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης και αντιπροσωπεία των Κομματικών Οργανώσεων Πετρούπολης
  • Αύριο, Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Πετρούπολης πραγματοποιούν πικετοφορία ενάντια στον αντικομμουνισμό

Η απαίτηση να παρθεί πίσω η άδικη αποβολή που πήρε ο ΚΝίτης μαθητής στο 1ο ΕΛ Πετρούπολης - επειδή αντιστάθηκε στον ωμό αντικομμουνισμό που εκτόξευσε καθηγήτρια από την έδρα - εκφράστηκε χθες κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και από αντιπροσωπεία των Κομματικών Οργανώσεων Πετρούπολης του ΚΚΕ. Θυμίζουμε ότι ο μαθητής δέχτηκε την αποβολή, επειδή προσπάθησε να απαντήσει στον αντικομμουνισμό που εξαπέλυσε από την έδρα η καθηγήτριά του κι εκείνη δεν τον άφηνε, ώσπου επιλήφθηκε της υπόθεσης η Διεύθυνση του σχολείου δίνοντας την αποβολή.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΛ Πετρούπολης , ενώ ήταν ενήμερος για τη χθεσινή επίσκεψη του Γ. Πρωτούλη (και μάλιστα ο ίδιος είχε προτείνει να πάει ο βουλευτής του ΚΚΕ συγκεκριμένη ώρα), κρύφτηκε, μια και την ίδια μέρα είχε να μαζέψει ψήφους για το ΠΑΣΟΚ, ως υποψήφιος με την ΠΑΣΚ στην τοπική ΕΛΜΕ. Η προσπάθεια γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ - εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο να δημιουργήσουν εχθρική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του κομμουνιστή βουλευτή, λέγοντας μεταξύ άλλων «μαθαίνετε στους νέους το σύνθημα για "ανυπακοή και απειθαρχία" και τους καταστρέφετε....», έπεσε στο κενό. Η γνώμη της πλειοψηφίας καθηγητών και μαθητών είναι ότι αυτή η απαράδεκτη αποβολή πρέπει να παρθεί πίσω. Οι νέοι κομμουνιστές ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν να περάσει ο αντικομμουνισμός στα σχολεία και θα συνεχίσουν με κινητοποιήσεις απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.

Ο Γ. Πρωτούλης, με δήλωσή του στον «Ρ», υπογράμμισε: «Από αντικομμουνιστές έχουμε ακούσει πάρα πολλά. Σήμερα ακούσαμε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάτι καινούριο: Οτι η ΚΝΕ διαπαδαγωγεί τους νέους στην ανυπακοή και την απειθαρχία και καταστρέφει τους μαθητές, γιατί τους μαθαίνει να είναι απείθαρχοι προς τους διευθυντές τους. Είμαστε πολύ περήφανοι για τα μέλη μας, όπως και για τον σύντροφό μας, που όχι μόνο είναι άριστος μαθητής, αλλά και γνωστός για το ήθος του και την ακεραιότητά του σαν νέο παιδί. Δηλώνουμε σε όλους αυτούς τους αντικομμουνιστές ότι τους νέους δε τους θέλουμε ασπόνδυλα πλάσματα, να σκύβουν το κεφάλι, αλλά αγωνιστές για έναν καλύτερο κόσμο. Τον τιμωρούν μόνο και μόνο επειδή είναι ΚNίτης και αυτό το παραδέχονται εμμέσως όλοι οι καθηγητές. Τους ενοχλεί πολύ η παρέμβαση της ΚΝΕ στα σχολεία, αλλά δε θα τους περάσει. Ο,τι και να κάνουν, όλο και περισσότεροι νέοι και νέες που τώρα στα σχολεία ψηφίζουν για πρώτη φορά θα κάνουν την επιλογή, η πρώτη τους ψήφος να είναι νεανική και κόκκινη, ψήφος ρήξης και ανατροπής, καταδίκης στον αντικομμουνισμό».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ούτε έκαναν, ούτε κάνουν δήλωση μετάνοιας

Την τριήμερη αποβολή του μαθητή, μέλους του 15μελούς του 1ου ΕΛ και μέλους της ΚΝΕ, καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Κομματικές Οργανώσεις Πετρούπολης του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Οι Οργανώσεις καλούν το λαό της Πετρούπολης στην πικετοφορία, αύριο Πέμπτη, ενάντια στον αντικομμουνισμό, που θα ξεκινήσει στις 7.30 το βράδυ από την κεντρική πλατεία Πετρούπολης .

«Η αποβολή δόθηκε, γιατί ο μαθητής "τόλμησε" να ζητήσει το λόγο στο μάθημα της Ιστορίας για να απαντήσει στα λεγόμενα της καθηγήτριας που πρόσκειται στο Συνασπισμό, κυρίας Αλεξάνδρας Καλέμη, ότι τη λογοκρισία παλιά την έκανε η Ιερά Εξέταση και η χούντα και τώρα το ΚΚΕ και το ΛΑ.Ο.Σ. Την απόφαση την πήρε ο διευθυντής του Λυκείου , που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, κύριος Ζιάς, ο οποίος προφανώς θεώρησε έγκλημα να υπάρξει αντίλογος στο αντι-ΚΚΕ μένος της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Ολα αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των υπόλοιπων μαθητών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζεται: «Ο αντικομμουνιστικός κατήφορος που έχουν πάρει πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού δεν έχει τελειωμό. Νομίζουν ότι ασκώντας τρομοκρατία θα βάλουν εμπόδιο στο να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παντού και ιδιαίτερα στη νεολαία. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Να είναι σίγουροι ότι όχι μόνο δε θα πετύχουν το σκοπό τους, αλλά αυτές οι ενέργειες θα στραφούν εναντίον τους. Τον αντικομμουνισμό τους και τα μέτρα τρομοκράτησης θα τα χρεωθούν στη συνείδηση της νεολαίας που θα τα καταδικάσει και στους δρόμους του αγώνα και στις εκλογές».

Οι Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις ζητούν την άμεση ανάκληση της αποβολής του μαθητή και τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ούτε έκαναν, ούτε κάνουν δήλωση μετανοίας. Στις ευρωεκλογές του Ιούνη πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει: Ψήφο στο ΚΚΕ, καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να εκφραστεί και στην κάλπη η λαϊκή αντεπίθεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτική εξόρμηση στις δυτικές συνοικίες (2011-02-12 00:00:00.0)
Πολιτική εξόρμηση στις Δυτικές Συνοικίες (2011-02-11 00:00:00.0)
Το ψέμα της «Αυγής» και το «ατυχές γεγονός» (2009-05-23 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει (2009-05-15 00:00:00.0)
Πικετοφορία ενάντια στον αντικομμουνισμό (2009-05-14 00:00:00.0)
Καλούμε σε ανυπακοή και απειθαρχία (2008-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org