Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών

Επίθεση κατά μεταναστών και προσφύγων, που επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο κτίριο του παλιού Εφετείου στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο μέλη ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων. Τα φασιστοειδή, οπλισμένα με ρόπαλα, κροτίδες, πέτρες, ξύλα, βεγγαλικά, αλλά, σύμφωνα με μαρτυρίες, και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στην ταράτσα κτιρίου στην οδό Σωκράτους, όπου στεγάζονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», συνεχίζοντας και από εκεί την επίθεσή τους στο κτίριο του παλιού Εφετείου, υπό το βλέμμα των διμοιριών των ΜΑΤ. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν πέντε αλλοδαποί.

Οι ακροδεξιοί με την «ταμπέλα» κάποιας «Επιτροπής Ελλήνων πολιτών» είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι στην πλατεία Ομόνοιας. Τα φέιγ βολάν που πέταξαν ανέφεραν: «Ευρωεκλογές 2009. Επειδή ο λοχίας αργεί. Ψήφισε "Χρυσή Αυγή"», «οι Ελληνες ψηφίζουν "Χρυσή Αυγή" για την πατρίδα και το λαό». Ο χώρος είχε αποκλειστεί «προστατευτικά» από λεωφορεία της Αστυνομίας. Παράλληλα, αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην οδό Σταδίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι ακροδεξιοί αργά το απόγευμα κινήθηκαν προς την οδό Σωκράτους και όταν έφτασαν έξω από το παλιό Εφετείο άρχισαν την επίθεση κατά των αλλοδαπών. Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας την ώρα της επίθεσης απλά παρακολουθούσαν, χωρίς να κάνουν την παραμικρή ενέργεια για να την αποτρέψουν. Στην πορεία έγιναν κάποιες χλιαρές ενέργειες απομάκρυνσης, όταν οι έγκλειστοι στο παλιό Εφετείο, άρχισαν να αγριεύουν για τα καλά.

Λίγο πριν την επιδρομή των φασιστών, είχαν σημειωθεί επεισόδια στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια μπροστά από την πύλη του ΕΜΠ στην οδό Στουρνάρη, ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των ναζί!(2021-09-17 00:00:00.0)
Να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες(2020-09-23 00:00:00.0)
«Ξέπλυμα» που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλούς σχεδιασμούς;(2019-12-28 00:00:00.0)
Συντριπτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν: Είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές!(2018-04-28 00:00:00.0)
Επεισόδια με πυροβολισμούς(2005-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ