Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φωνάζει ο κλέφτης...

Να τσουβαλιάσει αυθαίρετα τις ταξικές δυνάμεις με ψευδείς ισχυρισμούς προσπαθεί η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία», στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ), που στηρίζεται από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε Συνέδριο της ΟΜΕ, όπου εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ ζήτησαν να μιλήσουν. Το συγκεκριμένο σωματείο έχει συσταθεί πρόσφατα και δεν είναι μέλος της ΟΜΕ.

Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ δεν τους επέτρεψαν να πάρουν το λόγο. Ομως σε δελτίο Τύπου η «Αγωνιστική Συνεργασία» επέλεξε συνειδητά να θολώσει τα νερά, καταλογίζοντας ευθύνες και στις ταξικές δυνάμεις, παρόλο που η ΕΣΚ ΟΤΕ είπε ότι το ζήτημα θα μπορούσε να μπει στο Συνέδριο για να τους δοθεί ο λόγος.

Με αυτή την ψευδή καταγγελία η «Αγωνιστική Συνεργασία» θέλει να καλύψει το γεγονός ότι η ίδια, μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα στο Συνέδριο, στηρίζοντας τη συνέχιση της ίδιας στρατηγικής που ακολούθησε μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της ΟΜΕ. Δηλαδή, τη λογική του ανταγωνισμού και της απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών και την προβολή αιτημάτων στο πλαίσιο του εφικτού και της διαχείρισης.

Πέρα από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα και το ψέμα, υπάρχει μια ακόμη διάσταση στο όλο θέμα. Η «Αγωνιστική Συνεργασία», υπερασπιζόμενη το συγκεκριμένο σωματείο, επιβεβαιώνει ότι είναι ενάντια στην ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση και δράση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, στον ΟΤΕ και τις άλλες εταιρείες. Καθώς το σωματείο αυτό δρα σε χώρο όπου οι εργαζόμενοι καλύπτονται ήδη από τα υπάρχοντα σωματεία του ΟΤΕ και το ταξικό κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής. Αλλά οι οπορτουνιστές το 'χουν στο αίμα τους να ακούνε για τα κλαδικά ταξικά συνδικάτα και να βγάζουν σπυράκια. Γι' αυτό και παίρνουν υπό τη σκέπη τους οτιδήποτε μπορεί να δράσει διασπαστικά στον κλάδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναγκαία η ενιαία οργάνωση και αγωνιστική δράση για τις σύγχρονες ανάγκες τους(2019-05-25 00:00:00.0)
Σήμερα ξεκινά το 37ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο(2012-05-17 00:00:00.0)
Απέργησαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ(2011-03-19 00:00:00.0)
Υμνοι στην «ανταγωνιστικότητα»(2005-05-28 00:00:00.0)
Πρόταση αγώνα από τις ταξικές δυνάμεις(2001-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ