Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Οχι» στο εμπορικό κέντρο στο Γαλάτσι

Το κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι
Το κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι
Την ξεκάθαρη εναντίωσή της σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των ολυμπιακών έργων και εγκαταστάσεων κατέθεσε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, το οποίο ομόφωνα καταψήφισε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εμπορική εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Γαλάτσι.

Η απόφαση του συμβουλίου πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, γεγονός που εξηγεί και γιατί ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την μεταολυμπιακή εκμετάλλευση του έργου, αφού έκανε γνωστές στο συμβούλιο τις επιχειρηματικές προθέσεις για εμπορικό κέντρο και άλλες επιβαρύνουσες δραστηριότητες, με στόχο... «την ευτυχία των κατοίκων», αποχώρησε επιδεικτικά, χωρίς να περιμένει την απόφαση. Σημειώνουμε ότι η θέση τόσο του δήμου όσο και των φορέων των κατοίκων είναι ο χώρος του ολυμπιακού γυμναστηρίου να είναι χώρος αθλητισμού και πολιτισμού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η θέση της ΝΑΣ να καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» να προχωρά σε τέτοιες συμβάσεις παραχώρησης, διαφορετικά «τα πυρά μας θα είναι άσφαιρα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο νομαρχιακός σύμβουλος, Κώστας Μαρκέτης. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε τη Νομαρχία να πρωτοστατήσει, τονίζοντας ότι η εναντίωση της Νομαρχίας πρέπει να στρέφεται κατά της οποιαδήποτε εμπορευματοποίησης και αλλαγής χρήσης, όχι κατά των όρων που αυτό θα γίνει. «Δηλαδή, αν αλλάξουν οι όροι χρήσης, θα το δεχτούμε;», σημείωσε. Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Μπαλού, σύμβουλος της ΝΑΣ, υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός είναι υποχρέωση του κράτους και κατά συνέπεια και η συντήρηση των ολυμπιακών έργων, που είναι δημόσια λαϊκή περιουσία.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει τα «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» με την εταιρεία PARK AVENUE - Aνάπτυξη Εμπορικών Κέντρων ΑΕ, προβλέπεται η δημιουργία εμπορικού κέντυρου, διαφόρων χρήσεων, κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, αιθουσών κινηματογράφου, γηπέδων ποδοσφαίρου 5 επί 5, παγοδρόμιο, κλπ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org