Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διάβημα διαμαρτυρίας για την επιχείρηση τρομοκράτησης μεταναστών

Αντιπροσωπεία της ΚΟΑ συναντήθηκε χτες με το δήμαρχο Αθήνας

Από παλιότερη κινητοποίηση των μεταναστών κατά της αστυνομικής βίας και της τρομοκρατίας
Από παλιότερη κινητοποίηση των μεταναστών κατά της αστυνομικής βίας και της τρομοκρατίας
Σε διάβημα διαμαρτυρίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία και την εντεινόμενη τρομοκρατική επιχείρηση - σκούπα κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε, χτες το πρωί, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ προς το δήμαρχο Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Η αντιπροσωπεία διαμαρτυρήθηκε έντονα στο δήμαρχο Αθήνας για τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα τρομοκρατίας σε βάρος των μεταναστών, με αποκορύφωμα το προχτεσινό με την εισβολή μεικτών τμημάτων ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας σε σπίτια μεταναστών στο κέντρο της πόλης, για το οποίο ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια, αλλά δεσμεύτηκε να το εξετάσει. Στη συνέχεια έθεσε αίτημα προς το δήμαρχο Αθήνας, ο δήμος μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να στεγάζονται οι μετανάστες και να μη βρίσκονται στο δρόμο. Συγκεκριμένα, πρότεινε την αξιοποίηση και αναμόρφωση σε σύγχρονους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας των μεταναστών, των κτιρίων του κέντρου της Αθήνας που ανήκουν στο δημόσιο ή σε φορείς εποπτευόμενους από το δημόσιο και σήμερα είναι εγκαταλειμμένα.

Αλλωστε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την οποία και παρέδωσε η αντιπροσωπεία προς το δήμο της Αθήνας, «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας, όπου καταφεύγουν ξεριζωμένοι, άστεγοι και πεινασμένοι, δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής, με διώξεις. Απαιτεί συγκεκριμένη άμεση επίλυση του προβλήματος της κατοικίας, της δουλειάς, της εξασφάλισης ανθρώπινων συνθηκών ζωής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κλπ. Οι μετανάστες έχουν δικαιώματα. Αυτό πρέπει να σκεφτεί ο κάθε Ελληνας εργαζόμενος και να συμβάλλει στην αποτροπή φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την ανησυχία της προς το δήμαρχο Αθήνας για τα εντεινόμενα κρούσματα ρατσισμού, καταγγέλλοντας τις διάφορες δήθεν ακομμάτιστες «Επιτροπές Ελλήνων Πολιτών», που με ρατσιστικά συνθήματα επιδιώκουν να στρέψουν Ελληνες εργαζόμενους κατά των μεταναστών. Παράλληλα, επισήμανε στο δήμαρχο τις τεράστιες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που δέχονται, συνυπογράφουν και προωθούν το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο της ΕΕ στη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθήνας, Νικ. Κακλαμάνης, δήλωσε, στην ουσία, αναρμόδιος, παραπέμποντας την αντιπροσωπεία της ΚΟΑ στο υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, συμφώνησε να εξετάσει το ενδεχόμενο μετατροπής εγκαταλειμμένων κτιρίων σε χώρους όπου θα μπορούν να ζουν οι μετανάστες.

Χαρακτηριστικά για τις ευθύνες είναι τα όσα επισημαίνονται στην ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι φορείς που συμμετέχουν στις διώξεις των μεταναστών έχουν τις πλάτες της ΕΕ, που συντονίζει τα αντιμεταναστευτικά μέτρα, και των ΗΠΑ, που μέσω της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιέζουν για ακόμη σκληρότερα μέτρα, ταυτίζοντας τους μετανάστες με "τρομοκράτες". Βαφτίζουν θύτες τα θύματα, για να εντείνουν την κρατική καταστολή, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητα της εργατικής τάξης και να αδυνατίζουν την κοινή πάλη κατά του κεφαλαίου (...). Η συνάντηση Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών στο δρόμο του αγώνα, η ενίσχυση της ενότητας της εργατικής τάξης και της αλληλεγγύης, πρέπει να είναι η απάντηση στη συνολική επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυνηγητό και απελάσεις σε βάρος μεταναστών(2010-07-10 00:00:00.0)
Νέα αστυνομική «σκούπα» σε βάρος μεταναστών(2009-08-08 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν ένταση της επίθεσης σε βάρος των μεταναστών(2009-01-22 00:00:00.0)
Βραχίονας της αντιλαϊκής πολιτικής ο Δήμος της Αθήνας(2008-09-24 00:00:00.0)
Απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ σε διαδήλωση του ΚΚΕ!(2007-02-07 00:00:00.0)
Να κινείται η... αγορά(2006-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ