Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μάης του θεάτρου

«Sabine X»
«Sabine X»
Το έργο του Μανώλη Τσίπου «Sabine X» (Α' Βραβείο στο Διαγωνισμό Συγγραφής Ελληνικού Εργου από νέους έως 35 ετών, που διοργάνωσαν το Εθνικό Θέατρο και η ΓΓ Νέας Γενιάς το 2007-2008) ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο αύριο στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας».

Τον Αύγουστο του 2005, δημοσιεύματα έγραφαν για μια σύγχρονη Γερμανίδα «Μήδεια», την Sabine X. Η αστυνομία ανακάλυψε ότι, μέχρι τότε, η Sabine X είχε γεννήσει 9 παιδιά, τα οποία βρέθηκαν θαμμένα στην πίσω αυλή του πατρικού σπιτιού της ή σε γλάστρες. Με την υπόθεση ασχολήθηκαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση, αλλά το θέμα ξεχάστηκε, δίχως να δοθεί κάποια ικανοποιητική εξήγηση για το τι όπλισε τα χέρια της παιδοκτόνου. Η γυναίκα αφέθηκε στα χέρια της δικαιοσύνης. Γραμμένο με μορφή αντι-οπερέτας, το θεατρικό έργο αναζητά τα αίτια αυτής της απίστευτης πράξης, αλλά δεν βρίσκει απαντήσεις. Σήμερα, που η βία και η σκληρότητα είναι καθημερινό θέμα των δελτίων ειδήσεων, ένα λαϊκό δικαστήριο με εκπρόσωπο την κοινή γνώμη προσπαθεί να κατανοήσει μια πράξη πέρα από κάθε λογική.

Σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, σκηνικά - κοστούμια Αγγελικής Κόντη, μουσική Κώστα Κοράκη, φωτισμοί Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Παίζουν: Μιχάλης Αφολαγιάν, Κώστας Κοράκης, Αννίτα Κούλη, Δημήτρης Μακαλιάς, Θέμης Πάνου, Ερατώ Πίσση, Μαρία Τσιμά, Βάσια Χρήστου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ