Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΣΕΠΟΛΙΑ
Αποκαλυπτήρια μνημείου της Εθνικής Αντίστασης

Από την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου
Από την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου
Τα αποκαλυπτήρια Μνημείου - για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς φασίστες στην περιοχή Σεπολίων - Θυμαρακίων, κατά την περίοδο 1941 - '44 - έκαναν οι αντιστασιακοί την περασμένη Κυριακή.

Στο μνημείο, που ανεγέρθηκε στην Πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, υπάρχει πλάκα μαρμάρινη που αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων αγωνιστών: Αρώνης Κώστας, Γεωργούλας Κώστας, Γεωργούλας Στέφανος, Επιτροπάκης Βασίλης, Καλφόπουλος Σωκράτης, Μαύρος Δημήτρης, Βασιλείου Κ. Βενέτης, Γ. Δότσικας, Γ. Ξυνταράκης, Γ. Τζάβαλος Σ. Φιλίππου Β.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε ο γραμματέας του Παραρτήματος Κολωνού, Σόλων Φασούλας, ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό. Το λόγο πήρε ο Νίκος Κύρπας, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ίδρυσης του ΕΑΜ, που κατόρθωσε να συσπειρώσει στους κόλπους του, το 80% του ελληνικού λαού, κατά την περίοδο 1941 - '44.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου παραβρέθηκαν, ο πρώην δήμαρχος Αθηνών Δημήτρης Μπέης, η αντιπρόσωπος του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων Αλέκα Μπενάτου, καθώς και αντιπροσωπείες των Παραρτημάτων Κολωνού και Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ. Ακόμη η Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας συνόδευσε με πένθιμα εμβατήρια και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Υμνο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org