Κυριακή 3 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Πατριδογνωμόνιο
Η μπουκιά του παραδείσου

Τεράστιο πρόβλημα στον Εβρο και τη Ροδόπη από το βουλγάρικο ψωμ,ί που εισάγεται και πωλείται φθηνότερα στα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια!.. Οι φούρνοι στενάζουν. Και κάτι κουβέντες περί χαμηλής ποιότητας του βουλγάρικου ψωμιού ακούγονται ως προφάσεις εν αμαρτίαις. Γιατί η Βουλγαρία είναι μέλος της ΕΕ... Και η εισαγωγή του ψωμιού είναι ελεύθερη. Γιατί όποιος βρίσκει φθηνό ψωμί σε εποχές φτώχειας ελέγχει την τσέπη του και την κοιλιά των παιδιών του. Αυτή είναι η χαμένη στα ψιλά των οικονομικών εφημερίδων είδηση από την Κόλαση της ελεύθερης αγοράς των ευρωπαϊκών αξιών κλπ., κλπ.

Τεράστια κέρδη απέφερε το ελληνικό χρηματιστήριο στους παίκτες του, έως και 50%. Πότε; Τώρα. Στο μέσον της κρίσης τους. Στις ίδιες σελίδες, αλλά με μεγαλύτερα γράμματα τυπώνεται η πικρή αλήθεια. Κρατήστε την αναπνοή σας: Ο Απρίλης του 2009 ήταν ο καλύτερος μήνας για το χρηματιστήριό μας μέσα σε ολόκληρη τη δεκαετία!!!

Σε αυτές τις δύο ακραίες ειδήσεις κρύβεται, και συνάμα φανερώνεται, όλη η αλήθεια για τους καπιταλιστικούς σπασμούς της αγοράς και για το κόστος των φαρμάκων που θα πρέπει να καταβάλουν οι εξαθλιωμένες μάζες των εργαζομένων για να βρουν ξανά τα ...κέρδη την υγειά τους. Στο χάσμα το ιστορικά αγεφύρωτο των τάξεων, παίζεται για μια ακόμα φορά το παιχνίδι της επιστημονικής προπαγάνδας των ΜΜΕ, έτσι που να φαίνεται ότι η μία τάξη, η αστική, είναι επαρκώς έξυπνη και μορφωμένη ώστε να μετατρέπει την κρίση σε παράδεισό της. Βγάζει από τη μύγα ξίγκι και λαδώνεται το καντήλι της. Ενώ η εργατική τάξη, χαμένη στην ασύδοτη απελπισία της, γεμίζει το στομάχι της με ό,τι βρει φθηνό και βλάπτει την ποιότητα της υγείας της. Βγάζει τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια. Αυτές οι πληροφορίες δεν αναλύονται όσο δεν θα άντεχε το σύστημα. Κρύβονται σε εκείνα τα σημεία όπου θα ψάξουν ευκαιρίες οι επιχειρηματίες. Εκεί που κάποιος θα κλείσει τριάντα φούρνους και θα στήσει μια εταιρεία εισαγωγής φθηνού άρτου με χορταστικό πρώην σοβιετικό ψωμί, την οποία θα εισάγει αμέσως στο χρηματιστήριο.

Αντίθετα, άλλες ειδήσεις μπαίνουν στο χορό για να προετοιμάσουν το επόμενο ασφυκτικό πακέτο αλυσίδων που έρχεται να ληστέψει τα ψίχουλα δικαιωμάτων και χρημάτων που απέμειναν στην εργατιά. Ο κ. πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, λόγου χάρη, θα παίρνει από τούδε μόλις 1.000 ευρώ μισθό. Περικοπές υποδειγματικές, θα πουν τα διατεταγμένης υπηρεσίας λαμόγια της πληροφόρησης. Και αφού αυτός αντέχει να ζει μόνο με 1.000 ευρώ το μήνα, γιατί δεν αντέχει ο άνεργος με τέσσερα κατοστάρικα και κάτι ψιλά επίδομα;

Η ολλανδική εργατική τάξη δεν θα προλάβει να σκεφτεί γιατί απελπισμένος και απολυμένος πήρε ένας τ' αμάξι του και στην προσπάθειά του να πέσει πάνω στη βασιλική οικογένεια που έκανε περιοδεία, σκότωσε έξι και έστειλε στο νοσοκομείο διπλάσιους. Και εκεί η ...ανάλυση γίνεται για το πόσο στενοχωρήθηκε η Βεατρίκη, πόσο τρόμαξε και για τις έρευνες που πρέπει να αποκλείσουν την ...τρομοκρατική ενέργεια της απελπισίας.

Μοιάζουν παντοδύναμα τα ΜΜΕ επί αυτών των μεμονωμένων ειδήσεων. Κι η προπαγάνδα αποτελεσματική. Ειδικά ενόψει ευρωεκλογών. Κι όμως, δεν είναι. Κι η εργατική τάξη στην Ελλάδα, οργανωμένη και αφυπνισμένη, έχει ήδη τις αποδείξεις της δύναμής της, της ικανής να ανατρέψει την τρομοκρατική προπαγάνδα. Κλέβει πίσω την μπουκιά του παραδείσου. Οι μεγαλειώδεις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για τη θάλασσα της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα υποχρέωσαν όλα τα κανάλια να υπογραμμίσουν, για πρώτη φορά τόσο έντονα, τη διαφορά όγκου και παλμού από τους ψιθύρους της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μάζωξης! Οταν ο λαός θέλει, δεν φτιάχνει την είδηση. Είναι η είδηση.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αγορές δεν είναι θεός(2010-08-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-03-04 00:00:00.0)
Στα ψιλά γράμματα να κοιτάς(2005-11-17 00:00:00.0)
Η ελπίδα στα ψιλά γραμμένη(2005-01-23 00:00:00.0)
Για να επιβιώσουν τρώνε και ...σκυλοτροφές!(1997-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ