Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
1η Μάη 2009
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Παλεύουμε μέχρι τον τελικό στόχο

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης

Κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Γνωρίζουμε ότι η πρόοδος περνάει μόνο μέσα από την ταξική πάλη. Ο,τι βάσανα πετάξαμε από την πλάτη μας τα ξεφορτώσαμε στο δρόμο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Στεκόμαστε με περηφάνια και τιμή μπροστά στους πρωτοπόρους του αγώνα. Η εργατική τάξη σε κάθε χώρα έχει τη δική της συμβολή στον κοινό και ενιαίο αγώνα. Εφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές της. Αμφισβήτησε την εξουσία τους και σε αρκετές χώρες την ανέτρεψε. Απέδειξε ότι η εργατική τάξη όχι μόνο μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική εκμετάλλευση, αλλά και να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία χωρίς τους καπιταλιστές. Οι εκμεταλλευτές όλου του κόσμου τρέμουν μπροστά σε αυτήν την προοπτική. Ο φόβος τους πρέπει να γίνει δύναμη για την εργατική τάξη. Δεν είναι παντοδύναμοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού. Το μέλλον είναι δικό μας.

Ούτε βήμα πίσω. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Στην πρώτη γραμμή η ικανοποίηση των αναγκών μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι απόλυτα ρεαλιστικό. Υπάρχει τεράστιος πλούτος τον οποίο παράγουν οι εργάτες και μόνο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σήμερα υπάρχουν τα μέσα, για να περάσει η κοινωνία σε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας. Είναι στην ευθύνη μας η αλήθεια αυτή να γίνει συνείδηση όλης της εργατικής τάξης και υπόθεση κοινού αγώνα. Απορρίπτουμε τις ψευτοθεωρίες τους και τα εκβιαστικά τους διλήμματα. Τώρα, είναι η ώρα να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να χτίσουμε εστίες αντίστασης στην πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών του στηριγμάτων. Να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ που στα 10 χρόνια ζωής και δράσης του, απέδειξε στην πράξη ότι αποτελεί στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων και δείχνει το δρόμο για το μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ