Κυριακή 3 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Με το ΠΑΜΕ της αντίστασης και της προοπτικής

Χιλιάδες εργάτες στην Αθήνα και σε 76 ακόμα πόλεις πορεύτηκαν με τα λάβαρα του ταξικού κινήματος, ετοιμάζοντας τις μάχες του αύριο

Στα χρώματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ντύθηκε προχτές Παρασκευή ολόκληρη η χώρα. Στο ταξικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έδωσαν το «παρών» χιλιάδες εργάτες και εργάτριες. Στη γραμμή της ρήξης και της ανυπακοής πορεύτηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι, η νεολαία και οι συνταξιούχοι, Ελληνες και μετανάστες. Με αναρτημένες τις κόκκινες σημαίες του αγώνα, πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες σε 77 πόλεις, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Γιάννενα μέχρι την Καλαμάτα.

Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στη Λάρισα, στην Πάτρα και σε δεκάδες άλλες πόλεις ακούστηκε η φωνή της εργατικής τάξης: «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Με τα τραγούδια του αγώνα στα χείλη, με σφιγμένες τις γροθιές του δίκιου, διαδήλωσαν για τα δικαιώματά τους. Στα χνάρια των πρωτοπόρων του Σικάγου, στα βήματα των αγωνιστών του 20ού αιώνα, με πυξίδα σταθερή τις αξίες της ταξικής πάλης, ύψωσαν το ανάστημά τους στην εξουσία των μονοπωλίων. Γιόρτασαν μαζί με τα ταξικά τους αδέλφια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται.

Εργάτες και εργάτριες μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα γιόρτασαν από κοινού. Εστειλαν μήνυμα αντίστασης στους λακέδες της καπιταλιστικής εξουσίας, καταδίκασαν την αντεργατική πολιτική, δήλωσαν την ανυπακοή τους στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Γύρισαν την πλάτη στους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα σάλπισαν μήνυμα ελπίδας στις μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά του 2009, όπως πραγματικά αξίζει στην τάξη μας. Συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά συνδικάτα, έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ολόκληρη η εργατική τάξη. Το δρόμο της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τους εκμεταλλευτές τους, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πείνα, καταπίεση και εκμετάλλευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ