Κυριακή 3 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Koίτα μακριά, έξω από τα όρια του συστήματος

Προκήρυξη - κάλεσμα της ΚΝΕ στους μαθητές που ψηφίζουν για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές, να είναι η πρώτη τους ψήφος κόκκινη, να είναι ψήφος στο ΚΚΕ

110.742 νέοι γεννημένοι το 1991 (όποιον μήνα αυτού του έτους και να γεννήθηκαν) έχουν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη. Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών, βρίσκονται ακόμα στα θρανία, ένα μεγάλο ποσοστό τους κυριαρχείται αυτή την περίοδο από το άγχος των επικείμενων πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ ένα άλλο ποσοστό τους - τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων - έχουν ήδη γνωρίσει τη σκληρότητα της σημερινής πραγματικότητας έχοντας εξαναγκαστεί είτε να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση, είτε να δουλεύουν παράλληλα με το σχολείο.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται σ' αυτά τα παιδιά καλώντας τους: Η πρώτη τους ψήφος να είναι κόκκινη!

Και δικαιούνται να το κάνουν αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ακριβώς γιατί χρόνια τώρα, οι μαθητές τούς ξέρουν, τους έχουν γνωρίσει μέσα κι έξω από τα σχολεία στους αγώνες που δίνουν για τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει. Μαζί, τους δίνουν τους αγώνες.

Και όλα αυτά ενάντια στα οποία φωνάζουν οι μαθητές στις κινητοποιήσεις τους, έχουν άμεση σχέση με την πολιτική της ΕΕ. Δική της είναι η πολιτική που τους κλέβει το βιβλίο από το χέρι, που καλεί τις οικογένειές τους να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά για την εκπαίδευση, που τους καταδικάζει στη διά βίου αμάθεια και περιπλάνηση, που κάνει εμπόρευμα τα πάντα αποστερώντας τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα επιτεύγματα της τέχνης, τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό κτλ.

Για όλα αυτά, οι μαθητές μπορούν και πρέπει να πάρουν θέση στις ευρωεκλογές.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, με μια προκήρυξη που απευθύνεται ειδικά στους μαθητές που ψηφίζουν για πρώτη φορά, «οργώνουν» τα σχολεία σε όλη τη χώρα, συζητούν με τους μαθητές, τους ενημερώνουν και τους καλούν να ψηφίσουν ΚΚΕ, να συμβάλουν ώστε η κάλπη να βγάλει μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ΕΕ.

Η ΕΕ είναι η ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε


«Ευρωεκλογές 7 Ιούνη. Τώρα ψηφίζεις...και όσα μέχρι τώρα φώναζες στις διαδηλώσεις, όσα σε έκαναν να αγανακτείς, μπορείς να τα μετατρέψεις σε ψήφο. Η ψήφος δε θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας σε μια μέρα. Είναι όμως όπλο. Μην τους το χαρίσεις. Μπορεί να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Μπορεί να δείξει απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ, να δώσει δυναμική στη συνέχεια. Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη. Ψήφος στο ΚΚΕ», καλεί η ΚΝΕ με την προκήρυξή της τους μαθητές.

Και συνεχίζει τονίζοντας: «Η κάλπη πρέπει να βγάλει μήνυμα καταδίκης για την πολιτική της ΕΕ. Γιατί η ΕΕ είναι αυτό που ζεις εσύ και χιλιάδες μαθητές που ανήκουν σε εργατικές λαϊκές οικογένειες. Αυτό που ζουν εκατομμύρια νέοι και εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

Αναφέρει στη συνέχεια, μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία για τη νεολαία συνολικά στα κράτη - μέλη της ΕΕ:

  • 1 στους 6 νέους ολοκληρώνει μόνο το γυμνάσιο, ενώ το 54% των μαθητών στρέφεται στην πρόωρη - υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση.
  • Σε 18 από τις 27 χώρες της ΕΕ, η φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ούτε τυπικά δωρεάν.
  • 4,7 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι και 5,1 εκατομμύρια δουλεύουν με μερική απασχόληση.
  • 5,4 εκατομμύρια νέοι ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.

«Οσο κι αν προσπάθησαν μέσα από τα σχολικά βιβλία, από προγράμματα για την "Ανοιξη της Ευρώπης", από τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν τον "παράδεισο" της ΕΕ, εσύ το ξέρεις. Ο δρόμος της πολιτικής της ΕΕ είναι κατήφορος για τα δικαιώματά μας. Αδιέξοδο για τα συμφέροντά μας. Μας οδήγησε στην καπιταλιστική κρίση. Και τώρα... ζητάνε περισσότερες θυσίες για να ξεπεραστεί. Ομως την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι. Ούτε οι οικογένειές μας. Η κρίση είναι στο DNA του καπιταλισμού. Οι επιχειρηματίες πνίγονται στα κέρδη τους. Η κρίση είναι δική τους. Αυτοί να την πληρώσουν από τα τεράστια κέρδη που έβγαλαν τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει η ΚΝΕ απευθυνόμενη στους μαθητές.

«Οχι» στα κόμματα του ευρωμονόδρομου


«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ίδια πολιτική. Δεν πρόκειται να αλλάξουν. Εχουν δοκιμαστεί. Μην τους πιστέψεις», τονίζει η ΚΝΕ στους μαθητές θυμίζοντάς τους ότι αυτά τα δυο κόμματα έφεραν στη νεολαία:

  • Τον εργασιακό μεσαίωνα, τη μείωση των μισθών.
  • Τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Την εμπορευματοποίηση της παιδείας, το σχολείο που εξοντώνει.
  • Τον αυταρχισμό, την καταστολή.

Παράλληλα η ΚΝΕ επισημαίνει τις ευθύνες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Πανηγύρισε το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τον ευρωστρατό, δηλαδή στηρίζει όλες τις αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ. Χρησιμοποιεί ψευτοεπαναστατική φρασεολογία και την ίδια ώρα γλυκοκοιτάει προς μια κοινή κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Είναι αφερέγγυοι! Αλλάζουν θέσεις όπως οι χαμαιλέοντες».

Αλλά και για το ΛΑ.Ο.Σ., που είναι σε συμφωνία με την ΕΕ, η ΚΝΕ τονίζει: «Είναι κόμμα επικίνδυνο, ρατσιστικό, εχθρικό με τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις. Αρνείται κάθε μέτρο κατά της πλουτοκρατίας και την ίδια ώρα ζητά να παρθούν μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες, στους εργάτες».

Απειθαρχία - Ανυπακοή στην ΕΕ. Ψήφος στο ΚΚΕ

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους μαθητές σε απειθαρχία - ρήξη - ανυπακοή με την πολιτική της ΕΕ, τους καλεί να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

Γιατί:

«Το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μας ξέρεις. Μαζί είμαστε χρόνια τώρα στο δρόμο του αγώνα. Μαζί παλεύουμε χρόνια τώρα την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Μαζί διεκδικούμε χρόνια τώρα τα δικαιώματά μας.

Το ΚΚΕ σου λέει αυτά που οι άλλοι σου κρύβουν. Σου λέει την αλήθεια, όπως την έλεγε πάντα χωρίς μισόλογα. Η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη. Είναι ένωση των καπιταλιστών. Είναι εχθρός των εργαζομένων και των παιδιών τους. Δε γίνεται καλύτερη.

Στους νέους δεν ταιριάζει η μοιρολατρία. Η αποδέσμευση από την ΕΕ και η πάλη για ριζικές αλλαγές στην εξουσία, είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη των λαών και της ειρήνης. Η πάλη για να έρθουν στην εξουσία οι άνθρωποι του μόχθου, ο αγώνας για τη λαϊκή εξουσία είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να ζούμε ανθρώπινα, εμείς και οι οικογένειές μας, για σίγουρο μέλλον».

Και η προκήρυξη της ΚΝΕ καταλήγει:

«"Μικροί" είναι οι λαοί που σκύβουν το κεφάλι. Η ψήφος στο ΚΚΕ ενώνει τη φωνή σου με τους λαούς στην Ευρώπη που αντιστέκονται. Με τους λαούς που διεκδικούν να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους.

Τιμώρησε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Δυνάμωσε τη δύναμή σου.

Ψήφισε το ΚΚΕ γιατί έχουμε σκληρούς αγώνες αύριο.

Ανοιξε τώρα με την ψήφο σου το δρόμο που οδηγεί στο μέλλον. Κοίτα μακριά, έξω από τα όρια του συστήματος.

Πάλεψε μαζί μας για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ