Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Ενωμένοι κλιμακώνουν την αναμέτρηση

Με ωριαίες στάσεις εργασίας μετά από κάθε ώρα δουλειάς συνεχίζουν από Δευτέρα. Σταθερά στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Ο Γιώργος Τούσσας μιλάει στους εργαζόμενους του «Παπουτσάνη»
Ο Γιώργος Τούσσας μιλάει στους εργαζόμενους του «Παπουτσάνη»
«'Η όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα». Αυτή ήταν η ετυμηγορία των εργαζομένων του «Παπουτσάνη» που επικύρωσε η προχτεσινή τους Γενική Συνέλευση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι κάθε σχέδιο για να σπάσει το δίκαιο αγώνα θα πέσει στο κενό. Μετά τη μαχητική συμμετοχή τους στη χτεσινή, απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ, στον Πειραιά, από μεθαύριο, Δευτέρα, κλιμακώνουν με ωριαία στάση εργασίας ύστερα από κάθε μία ώρα δουλειάς. Το περιεχόμενο του αγώνα διευρύνεται με το αίτημα να επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος Μάκης Κουντουρέλης, η απόλυση του οποίου κοινοποιήθηκε προχτές το απόγευμα, μετά από 12 χρόνια δουλειάς.

Την αποφασιστικότητα με την οποία συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στις μεθοδευόμενες απολύσεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ανέδειξε και η συγκινητική εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στην πύλη του εργοστασίου, στο πλαίσιο στάσης εργασίας. Με ένα κασετόφωνο να «παίζει» τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου, ερμηνευμένο από μία συναδέλφισσά τους - εργάτρια στον «Παπουτσάνη» και το πανό του ταξικού τους σωματείου - της Πανελλαδικής Ενωσης Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων - που είναι μπροστάρης στον αγώνα που δίνουν εδώ και έξι εβδομάδες, να δίνει το στίγμα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και μέλος της διοίκησης του σωματείου, νεολαίος Γιώργος Δρέττας, αναφέρθηκε στους αγώνες που οι εργάτες του κλάδου έδωσαν την προηγούμενη χρονιά συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και με θετικά βήματα σε μια σειρά χώρους δουλειάς (ΕΛΑΪΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ κτλ.), αλλά και στη σημασία που έχει ο αγώνας ο οποίος διεξάγεται στον «Παπουτσάνη» για ολόκληρη την εργατική τάξη. Στο χώρο βρέθηκαν εκπρόσωποι από την ΟΕΒΧΕ (την κλαδική Ομοσπονδία), αλλά και τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στο «Μόρνο», τον «Πετζετάκι», την ΙΝΤΕΡΚΕΜ.

Την ολόπλευρη αλληλεγγύη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας μετέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας. Λίγο αργότερα, στο χώρο βρέθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, που είχε επισκεφτεί ξανά πρόσφατα το εργοστάσιο σε μέρα απεργίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ζεστή γιορτή και πολλούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ