Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΑΤΤΙΚΑ»
Απολύσεις και τρομοκράτηση πάνε μαζί

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της επιχείρησης να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές, που συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη, απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Από παλιότερη παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο Άττικα
Από παλιότερη παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο Άττικα
Στην απόλυση έξι τουλάχιστον εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στο πολυκατάστημα «Αττικα» στην Πανεπιστημίου, με την ανοχή του επιχειρησιακού σωματείου και με πρόσχημα την οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση ήταν και παραμένει υπερκερδοφόρα. Οι απολύσεις συμβαδίζουν με την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, στελέχη της εταιρείας διαδίδουν ότι θα ελέγξουν τα μητρώα των εκλογών και θα πάρουν μέτρα για όποιον ψηφίσει. Αντίστοιχα, η εργοδοσία διαδίδει με θράσος και προκλητικότητα ότι οι εκλογές στο συνδικαλιστικό όργανο των εμποροϋπαλλήλων είναι «κομματικές», συκοφαντώντας το ταξικό Σωματείο.

Η στάση της εργοδοσίας στο «Αττικα» και σε άλλα καταστήματα όπου αυτές τις μέρες περιοδεύουν συνδικαλιστές του Συλλόγου, δείχνει ότι από την πλευρά του ΣΕΛΠΕ υπάρχει ωμή παρέμβαση για να μην ψηφίσουν οι εμποροϋπάλληλοι στις εκλογές. Από αυτήν τη σκοπιά, η έως τώρα μαζική προσέλευση των εργαζομένων στην κάλπη δείχνει σοβαρές διαθέσεις για την οργάνωση αντιστάσεων στον κλάδο, για την παραπέρα ενίσχυση του ταξικού Σωματείου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε μαζική παρέμβαση με ντουντούκα μέσα στο «Αττικα» του Πανεπιστημίου. Φτάνοντας μάλιστα στον έκτο όροφο, η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία έπεσε πάνω σε εργαζόμενη που μόλις είχε απολυθεί μετά από 3,5 χρόνια δουλειάς στο κατάστημα. Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, το επιχειρησιακό Σωματείο όχι μόνο δεν ενημέρωσε για τις απολύσεις, αλλά τις δικαιολόγησε κιόλας, δίνοντας νέο έδαφος στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

«Καλούμε τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος ΑΤΤΙΚΑ να μη φοβηθούν. Να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις της εργοδοσίας, που επιδιώκει ένα άμαζο Σωματείο, για να μπορέσει να περάσει τα αντεργατικά σχέδιά της», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οι εκλογές στο Σύλλογο συνεχίζονται σήμερα Σάββατο (9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου - Μητροπόλεως 10), αύριο Κυριακή (10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.), τη Δευτέρα και την Τρίτη (9 π.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησαν με μαζική συμμετοχή οι αρχαιρεσίες(2021-10-19 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο έμμεσος εκβιασμός στους εργαζόμενους της «Media Markt»(2017-08-23 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων(2017-05-30 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες «εν κρυπτώ»(2010-05-05 00:00:00.0)
Ταξικά και μαζικά στις εκλογές(2009-04-17 00:00:00.0)
Κρίθηκε «ακατάλληλη» μετά από 10 χρόνια!(2009-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ