Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Μαζική οργανωμένη αντίδραση στην τρομοκρατία

Για τα νέα κρούσματα τρομοκρατίας σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει νέα κρούσματα τρομοκρατίας σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων από την εργοδοσία, παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η εταιρεία "Τζάμπο", που έχει καταθέσει 48 αγωγές εναντίον του ταξικού εργατικού κινήματος, προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση καταθέτοντας νέα αγωγή, με την οποία ζητάει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ από στελέχη του ΠΑΜΕ και του ταξικού σωματείου των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Επίσης, απείλησε με απόλυση εργαζόμενη, μέλος του σωματείου.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία "Αττικα" απέλυσε 5 εργαζόμενους ως αποκορύφωμα της τρομοκρατίας που ασκεί, για να μην πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στις αρχαιρεσίες του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, που ήδη διεξάγονται. Αυτή η κατάσταση, για την οποία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σιωπά, πρέπει να βρει αποφασιστική απάντηση. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Μόνο η μαζική και οργανωμένη αντίδραση των εργατών και εργατριών μπορεί να υποχρεώσει την εργοδοσία σε υποχώρηση. Να ανακληθούν οι απολύσεις, να σταματήσουν οι εκβιασμοί!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ