Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αποφασισμένοι να επιβάλλουν λύσεις

Συνέντευξη Τύπου χτες από τους φορείς που ένωσαν τις δυνάμεις τους μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις

Την απόφασή τους να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, αναπτυγμένο πλήρως σε όλες τις βαθμίδες ώστε να καλύπτει επαρκώς όλες τις ανάγκες του λαού εξέφρασαν χτες οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μαζικών φορέων και σωματείων για την Υγεία που έχει συγκροτηθεί στις Δυτικές Συνοικίες του Πειραιά.

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τις υποβαθμισμένες παροχές Υγείας που δέχονται, τα τεράστια προβλήματα των υπαρχόντων δομών Υγείας σε όλες τις βαθμίδες και έδωσαν στην δημοσιότητα σχετική επιστολή που αποστέλλουν στον πρωθυπουργό με τα αιτήματά τους και απαιτώντας συνάντηση μαζί του την Δευτέρα 11 Μάη, στο μέγαρο Μαξίμου.

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι η κατασκευή Παιδιατρικού νοσοκομείου στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γενικού νοσοκομείου στη Σαλαμίνα, ενεργοποίηση της υπουργικής απόφασης του 1998 για μετατροπή σε Κέντρο Υγείας του Σταθμού Α' Βοηθειών του ΙΚΑ Περάματος, κατασκευή Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι που έχει εξαγγελθεί από δύο κυβερνήσεις και δύο δημάρχους αλλά παραμένει στα χαρτιά. Επίσης η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων ανεξάρτητα από τις μέρες ασφάλισης που έχουν.

Στο Σταθμό Α' Βοηθειών στη Ζώνη, επισήμανε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, υπηρετεί γιατρός γυναικολόγος μόνο το πρωί και άρα ούτε ράμματα δεν μπορούν να γίνουν, ούτε να αντιμετωπιστούν τραύματα στα μάτια.

Η Κατερίνα Καλαρουτάκου, αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Τζάνειου νοσοκομείου, αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο, οι οποίες, όπως είπε, οδηγούν πιο εύκολα στην ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών. Στηρίζοντας το αίτημα για Παιδιατρικό νοσοκομείο, ανέφερε πως το Παιδιατρικό του Τζάνειου μόνο το 2007 δέχτηκε 10.000 έκτακτα περιστατικά και το 10% εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Την κατασκευή Παιδιατρικού νοσοκομείου ζητάνε από το 1975 ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και οι Γυναικείες Οργανώσεις της περιοχής.

Χαρακτηριστική ήταν και η επισήμανση πως στο ΙΚΑ Αμφιάλης η αναμονή για εξέταση αίματος είναι 1,5 μήνας ενώ στο τμήμα ψυχικής Υγείας του ΙΚΑ ενώ πριν 10 χρόνια τα περιστατικά ήταν 300 παιδιά το χρόνο, σήμερα είναι 5.500.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ