Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανεβάζει τους τόνους γύρω από τα σκάνδαλα

Την ίδια στιγμή που σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση προτείνει την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου με την παροχή άφθονου χρήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου σε μια επιχείρηση να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης ανεβάζουν τους τόνους γύρω από τα σκάνδαλα.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις υποθέσεις των σκανδάλων δήλωσε ότι η υπόθεση Παυλίδη είναι «ένα παράδειγμα νομής της εξουσίας επί ΝΔ», ενώ για την υπόθεση «Ζήμενς» επιχείρησε να αθωώσει το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «η αντίδραση ακόμα και στις υποψίες για μέλη μας ήταν άμεση». Τώρα, το κάτα πόσο αποτελεί ...υποψία η ομολογία Τσουκάτου ότι τα χρήματα από τη γερμανική πολυεθνική κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι άξιο απορίας. Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «δικαστικό πραξικόπημα» την παρέμβαση Σανιδά προκειμένου να μην αποσταλεί ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή, ενώ χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Γίνεται μια προσπάθεια από τον κ. Καραμανλή, ειδικά τις τελευταίες μέρες, να πείσει τους πολίτες ότι, ξέρετε, έχουμε μεγάλα προβλήματα, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα».

Ο Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ομιλία του στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των ηγετών του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος», όσο και σε συνέντευξή του την Κυριακή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και περιγράφοντας «πώς θα κυβερνήσει», πρόσφερε «γην και ύδωρ» στους επιχειρηματίες διεκδικώντας το χρίσμα του καλύτερου διαχειριστή.

Εξάλλου, χτες ο Γ. Παπανδρέου από το Λονδίνο σε εκδήλωση του «London School of Economics», με θέμα «Προοδευτική διακυβέρνηση: Η Ελλάδα και η νέα διεθνής τάξη», κατά τη διάρκεια συζήτησης τους με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι η «ΝΔ πάει κόντρα στην πραγματικότητα» και σημείωσε ότι «η δεξιά έχει ημερομηνία λήξης», με προφανή στόχο να οξύνει ενόψει των ευρωεκλογών την αποπροσανατολιστική δικομματική κοκορομαχία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ