Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΕΣ - ΣΕΛΕΤΕ ΑΘΗΝΩΝ
Προβλήματα στη μετεκπαίδευση των υπό μονιμοποίηση εκπαιδευτικών

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ

Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τα προβλήματα μετεκπαίδευσης των υπό μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ από το τμήμα ΠΑΤΕΣ - ΣΕΛΕΤΕ Αθηνών, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το 2008 δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας δυνατότητα μονιμοποίησης στην τεχνική εκπαίδευση σε περίπου 1.500 εκπαιδευτικούς ΤΕ και ΔΕ μετά από 30μηνη υπηρεσία, υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσουν από 3μηνη μετεκπαίδευση στο ταχύρρυθμο τμήμα ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ της Αθήνας. Εντούτοις, κατά το χρόνο της μετεκπαίδευσης οι εκπαιδευ­τι­κοί δε θα αμείβονται, ούτε θα καλύπτονται οι δαπάνες διαβίωσης για όσους δεν κατοικούν στην Αθήνα, δαπάνες που φτάνουν τα 2.000 ευρώ το μήνα. Πολλοί καταφεύγουν σε δανεισμό, για να αντεπεξέλθουν, ή ακόμη και αποτρέπονται.

Πέρα από το ότι υποχρέωση μετεκπαίδευσης χωρίς αμοιβή είναι απαράδεκτη, σημειώνουμε ότι η ΣΕΛΕΤΕ έχει τμήματα και σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο, Πάτρα κ.ά.). Θα μπορούσαν, λοιπόν, να οργανωθούν και σ' αυτές τμήματα μετεκπαίδευσης, για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων αλλά και για συντόμευση της όλης διαδικασίας, αφού σε ένα και μοναδικό τμήμα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν παρά λίγα άτομα κάθε φορά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει:

1. Για την κάλυψη των δαπανών των μετεκπαιδευομένων.

2. Για την οργάνωση τμημάτων μετεκπαίδευσης σε άλλες πόλεις πέρα από την Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ