Σάββατο 25 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σικέ διαμάχες στο φόντο υπαρκτών σκανδάλων

Να αντιδράσει μέσα από το βούρκο της σκανδαλολογίας προσπαθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας από τη μια τον συμψηφισμό και το κουκούλωμα και από την άλλη τον αποπροσανατολισμό από την νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Με ειλημμένη την απόφαση των δύο μονομάχων να πάνε στις ευρωεκλογές με κυρίαρχο θέμα την «σικέ» διαμάχη για τα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων, η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για να ανταποκριθεί στις «προκλήσεις». Πρώτα απ' όλα επιχειρεί να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές εξαιτίας της υπόθεσης Παυλίδη. Ακόμα και αν ληφθεί απόφαση για παραπομπή του πρώην υπουργού, η Ρηγίλλης ασκεί πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την οριακή αυτοδυναμία. Ταυτόχρονα πασχίζει να εξουδετερώσει την «απειλή» επανόδου της υπόθεσης Βατοπεδίου στη Βουλή και άρα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Για το σκοπό αυτό καλύπτει πλήρως τον Γ. Σανιδά να μη στείλει την υπόθεση στη Βουλή και ταυτόχρονα περνά στην αντεπίθεση κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Από την άλλη θεωρείται βέβαιο ότι θα αναδείξει, όπως μπορεί, την υπόθεση «Ζήμενς» για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ.

Τα πυρά των κυβερνητικών στελεχών κατευθύνθηκαν στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για «ωμές παρεμβάσεις των στελεχών του στη Δικαιοσύνη». Με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβιβασθεί στη Βουλή η συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για «προβοκάτσια, εκτροπή, πραξικόπημα», που όπως είπε είτε «το διαχρονικό τρίπτυχο των θέσεων του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Δικαιοσύνη».

Ακόμα πιο υψηλοί ήταν οι τόνοι που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνοντας μια πρόγευση για το κλίμα που θα διαμορφωθεί την προεκλογική περίοδο. «Το ΠΑΣΟΚ απειλεί την Δικαιοσύνη και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δικαστές, προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους, επιχειρεί να βυθίσει τη χώρα στη σκανδαλολογία, απαιτεί από θεσμικούς παράγοντες να παραβιάσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους και στοχεύει στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος.

Σε σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα όμως έχει αναδειχθεί η «τύχη» των εμπλεκόμενων πρώην υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς ήδη κάμποσοι βουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήσει να μην περιληφθούν στα ψηφοδέλτια και να μην τους φορτωθεί το κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ