Σάββατο 25 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και από την τσίχλα... ξίγκι

Η χρήση τσίχλας (κοινώς το μάσημα), σύμφωνα με μια νέα μελέτη «ειδικών» του Κολεγίου Ιατρικής Μπέιλορ στο Χιούστον που αναπαρήγαγαν εκτενώς πολλά ΜΜΕ, είναι ικανή να ...απογειώσει τις επιδόσεις μαθητών και φοιτητών την ώρα που αυτοί δίνουν εξετάσεις (και όχι μόνο). Από τα πολλά που προσφέρει στον ...μασώντα η τσίχλα είναι η διαύγεια, η συγκέντρωση, η μείωση του στρες και γενικά η βελτίωση της απόδοσης. Μάλιστα, η παρουσίαση της έρευνας έγινε κατά τη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής στη Νέα Ορλεάνη. Εν ολίγοις, τα ...συμπεράσματα των «ειδικών» σε αυτή τη συνάντηση αποθέωσαν το μάσημα της τσίχλας (σ.σ. δε διευκρινίστηκε αν συμβαίνει το ίδιο ή και με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα όταν κάνει κανείς φούσκες).

Λεπτομέρεια βασική: Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία «Wrigley» που παρασκευάζει τσίχλες. Τόσο απλά. Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση η σκοπιμότητα αυτής της μελέτης, όπως είναι αστείο ως γελοίο να διατυπώνει κανείς την άποψη ότι προάγει την έρευνα, την επιστήμη και τα συναφή...

Ωστόσο, για όσους το τολμήσουν, υπενθυμίζουμε πως το 2005, μια άλλη ανάλογη εταιρεία, προσέφερε 6 εκατομμύρια δανικές κορόνες σε μια δανική σχολή οδοντιατρικής, αν πραγματοποιούσε μια έρευνα που θα αποδείκνυε το καλό που κάνουν οι τσίχλες για τα δόντια. Δυο καθηγητές έπιασαν δουλειά, όμως η έρευνά τους έδινε το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούσε η εταιρεία. Το δυστύχημα γι' αυτούς ήταν η εντιμότητά τους που δεν τους επέτρεπε να δεχτούν παρέμβαση στο έργο τους όπως ζητήθηκε με κομψό βέβαια τρόπο από το πανεπιστήμιο προκειμένου να μη χαθεί το ...έμβασμα. Ετσι, το πανεπιστήμιο αξιολογώντας τους δυο καθηγητές αποφάσισε - από μόνο του - να τους απολύσει και να ξαναρχίσει την έρευνα με άλλον καθηγητή και μερικούς φοιτητές, για να έχει το αποτέλεσμα που ήθελε η εταιρεία!

Κάθε άλλο σχόλιο μάλλον περιττεύει...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ