Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Νεκρός εργάτης στα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης

Προμελετημένο έγκλημα καταγγέλλουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ

Νέο θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα έγινε χτες το πρωί στην Κοζάνη, με θύμα τον 34χρονο Αλβανό μετανάστη Ζαΐμι Βλαντιμίρ. Ο 34χρονος εργάτης, που δούλευε σε εργολαβία της «ΜΠΕΤΟΚΑΤ ΑΕ», σκοτώθηκε στη διάρκεια εργασιών για τη διάνοιξη υπονόμου έξω από το Δημοτικό Διαμέρισμα Πρωτοχωρίου του Δήμου Κοζάνης.

Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, το «ατύχημα» ήταν αναμενόμενο να συμβεί. Στα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης όπου εργαζόταν είχε ανοιχθεί τάφρος βάθους 2 μέτρων, χωρίς να παρθούν μέτρα στήριξης των τοιχωμάτων. Ετσι, μετά από δύο ημέρες συνεχούς βροχόπτωσης, όταν ο εργάτης Βλαντιμίρ Ζαΐμη ανέλαβε εργασία, υποχώρησαν τα τοιχώματα και καταπλακώθηκε από μπάζα και χώμα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Επιτόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον άτυχο εργάτη.

«Ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, στην "ώρα την κακιά". Ηταν ένα εργοδοτικό έγκλημα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ανάμεσα σε άλλα τονίζει. «Ενοχοι για τα εργοδοτικά εγκλήματα, που τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν στους χώρους εργασίας, είναι οι εργοδότες και το κυνηγητό του κέρδους, οι εργολάβοι που καταστρατηγούν κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας, το κράτος και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί που κάνουν τα στραβά μάτια».

«Ο μόνος τρόπος - ξεκαθαρίζει το ΚΚΕ - για να αντιστραφεί η πορεία της συνεχούς χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων είναι η εργατική αντεπίθεση, η ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ, η ανατροπή των συσχετισμών, η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου που θα διεκδικήσει την εξουσία προς όφελος του εργαζόμενου λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ