Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Βολεύεται στη σκανδαλολογία

Πλήρης κάλυψη στις ενέργειες Σανιδά

Στο δικομματικό καυγά της σκανδαλολογίας μετέχει με ζέση και η ΝΔ. Βολική στάση, εφόσον με τις υποθέσεις των φημολογούμενων χρηματισμών του πρ. υπουργού Παυλίδη από εφοπλιστή και άλλων στελεχών του δικομματισμού από τη ΖΗΜΕΝΣ να όζουν, όπως και με τις επακόλουθες ηχηρές αντιδικίες, αποσιωπούνται τα πραγματικά αίτια των λαϊκών προβλημάτων και προωθείται πόλωση. Ωστόσο, δεν κρύβεται η αγωνία των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, μην και οδηγηθούμε τώρα σε εκλογές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας (με αφορμή εκτίμηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για νέες παραιτήσεις εισαγγελέων σε περίπτωση που δεν έρθει ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή) έσπευσε να μιλήσει για βαρύτατο θεσμικό ατόπημα: «Αυτό σημαίνει μόνο δυο πράγματα: είτε προτροπή είτε απειλή. Και στις δύο περιπτώσεις είναι βαρύτατο θεσμικό ατόπημα και είναι το δεύτερο μετά τη γνωστή επιστολή Ρέππα» (παλαιότερη κίνηση ΠΑΣΟΚ που κατά τη ΝΔ συνιστούσε πάλι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη). Τέλος, ζήτησε «σεβασμό στη Δικαιοσύνη».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», φρόντισε να παράσχει κάλυψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, λέγοντας ότι έχει τη θεσμική αρμοδιότητα να αποφανθεί αν πρέπει ή δεν πρέπει ο φάκελος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου να διαβιβαστεί στη Βουλή. Παραδέχτηκε πως «το πρόβλημα των σκανδάλων είναι μεν υπαρκτό», αλλά αναφερόμενος στην υπόθεση Παυλίδη και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών, αποφάνθηκε πως «η όποια απόφαση της Βουλής δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σηματοδοτεί πολιτικές εξελίξεις». «Και μια ενδεχόμενη παραπομπή του κ. Παυλίδη δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, όπως πολλοί υποστηρίζουν, διότι αυτό δε συνεπάγεται απώλεια της δεδηλωμένης», συμπλήρωσε. Μάλιστα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό δέσμευση πως η κυβερνώσα παράταξη θα εξαντλήσει την τετραετία εκτός αν προκύψει κάτι απρόοπτο.

Περίπου τα ίδια είπε στο σταθμό και η Φεβρωνία Πατριανάκου, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Οτι «δεν αξίζει ο τόπος να πάει σε εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο, σε αυτή τη συγκυρία» ελέω υπόθεσης Παυλίδη. «Είμαστε εν μέσω διεθνούς οικονομική κρίσης», επιχειρηματολόγησε.

Τέλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, παραδέχτηκε το ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές για την υπόθεση Παυλίδη: «Αυτό είναι προφανές και το ξέρετε και δεν ξέρουμε μια μυστική ψηφοφορία τι θα βγάλει. Την ευθύνη την έχουν αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκλογές, με αφορμή ένα θέμα το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει ανύπαρκτο για τον κύριο Παυλίδη». Βέβαια, γι' αυτό το ανύπαρκτο (όπως το χαρακτήρισε) θέμα, καταλόγισε ευθύνες και στον Παυλίδη λέγοντας ότι «όλοι έχουμε ευθύνη κατά το μέρος που μας αντιστοιχεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ