Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δικομματίλα

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια το πολιτικό τους σύστημα, με τον ένα «κόρακα» να κλείνει το μάτι στον άλλον «κόρακα», επέλεξε να λύσει τις εσωτερικές του αντιθέσεις καταβυθίζοντας τη χώρα στον απόπατο των «πάμπερς» του Κοσκωτά.

Κατάντια, ξετσιπωσιά και κατρακύλα...

Το 1993, οι ίδιοι πρωταγωνιστές, διευθέτησαν τις υποθέσεις τους καθιστώντας κεντρικό ζήτημα του δημόσιου βίου τους «λογαριασμούς του Παντσαβόλτα» και τις «υποκλοπές του Μαυρίκη».

Ψέμα, κοροϊδία και σαπίλα...

Το 1996 η αναμέτρηση του «φωτός» με το «σκότος» κατέληξε σε νέες κάλπες, αφού πρώτα οι εκπρόσωποί τους είχαν επιδοθεί σε αβρότητες γύρω από τα χρηστά ήθη που ακολουθήθηκαν στις χορηγήσεις αδειών λειτουργίας καζίνο στους ενδιαφερόμενους «επενδυτές».

Θράσος, κιτρινίλα και υποκρισία...

Το 2000, μας πήγαν στις εκλογές με τις «φούσκες» της Σοφοκλέους και με τα λαμόγια να πίνουν στην υγειά των ξεπουπουλιασμένων του χρηματιστηρίου.

Ρεμούλα, παρακμή και παρασιτισμός...

Στις εκλογές του 2004, οι «σωτήρες του Εθνους» έπαιξαν τα ρέστα τους στα περί το «Πόρτο Καρράς», στα περί το C4i και στα περί τους TOR-M1 θρυλούμενα, στα κηρύγματα περί «εθνικών εργολάβων» και «εθνικών προμηθευτών», στις «μονομαχίες» για το ποιος είναι ο φίλος των «μονοπύθμενων» και ποιος ο εκλεκτός των «διπύθμενων» συμφερόντων.

Διαφθορά, διαπλοκή και ευτέλεια...

Το 2007 το «ρεπερτόριο» εμπλουτίστηκε με «κουμπάρους» και (ξανά) με υποκλοπές, με δομημένα ομόλογα και με «καρτέλ», έως ότου ήρθαν οι φωτιές και τα έκαναν όλα στάχτη και μπούρμπερη.

Αγυρτεία, δυσωδία και διαφθορά...

Ετσι πορευτήκαμε τις τελευταίες δύο (τουλάχιστον) δεκαετίες. Με τα «κότερα» του ενός και με τους «Πανάγους» του άλλου. Με συμψηφισμούς, με κουκουλώματα, με παραγραφές, με μπόχα που πάνω της προστέθηκε όλο και περισσότερη μπόχα.

Φτάσαμε πλέον στο σωτήριο 2009. Και πράγματι τα «κατάφεραν»! Το «νέφος» με το οποίο έχουν καταπλακώσει τον τόπο οι «γαλάζιοι» και οι «πράσινοι» έχει πια κατακάτσει παντού! Ο «μπαξές» διαθέτει τα πάντα: Και Παυλίδη, και Βατοπέδι, και «Ζήμενς», και (ξανά) χρηματιστήριο, και (ξανά) C4i, και «Γερμανός» και «Πάτριοτ» και κάθε λογής σκάνδαλο.

Σκάνδαλα που τα θυμούνται προεκλογικά, αλλά μετεκλογικά «πάνε γι' άλλα»! Σκάνδαλα που όχι μόνο τα διαπράττουν αλλά μετά τα ενσωματώνουν κιόλας στην ψηφοθηρική τους προπαγάνδα! Σκάνδαλα που τα υποβιβάζουν και τα υποβαθμίζουν στο επίπεδο της αποπροσανατολιστικής σκανδαλολογίας ώστε να μένουν στο απυρόβλητο οι αιτίες που τα γεννούν και να διατηρούνται στον αφρό οι πολιτικές και οι πολιτικοί που τα εκτρέφουν.

Σήψη, εξαχρείωση και εκφυλισμός...

Με μια λέξη: Δικομματισμός.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ