Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ειλικρίνεια» και συνέπεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΙΔΟΥ το μέγα προτέρημα της κυβέρνησης (όπως τουλάχιστον το περιέγραψε χτες ο υπουργός Οικονομίας): «Λέει την αλήθεια» και δεν κρύβει τα προβλήματα...

Βεβαίως, η δήλωση ελέγχεται, γιατί την έχουμε πιάσει πολλές φορές να ψεύδεται. Ομως, κι έτσι να έχουν τα πράγματα, το βασικό πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση δεν είναι η ειλικρίνεια αλλά ...η πολιτική της.

Για παράδειγμα, θεωρούμε ειλικρινέστατη τη δήλωσή της, σύμφωνα με την οποία η εισοδηματική πολιτική θα έχει μηδενικές αυξήσεις. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι ...χαρήκαμε.

Και το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, μας υπόσχεται μια κυβέρνηση «αδιάφθορη», που δε θα λέει ψέματα. Ακόμα, όμως, κι αν όντως ισχύσει κάτι τέτοιο (που ...εμπειρικά πολύ αμφιβάλλουμε), για την «ταμπακιέρα», δηλαδή την πολιτική, δεν ακούμε κάτι διαφορετικό.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να μη στενοχωρούμε τον Γιώργο Παπανδρέου με αυτά. Μάθαμε ότι πολύ συγχύζεται, όταν «ταυτίζουν» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με αυτήν της Νέας Δημοκρατίας.

Ελα, όμως, που γι' αυτήν την ταύτιση δε χρειάζεται τη βοήθεια κανενός. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του, και, μάλιστα, αποτελεσματικότατα.

Με τα νομοσχέδια της ΝΔ που τακτικά ψηφίζει, με αυτά που δεν ψηφίζει αλλά δε διαφωνεί και δε θα καταργήσει, αν ποτέ έλθει στην κυβέρνηση..

Επίσης, με τη συμφωνία του για το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ελεύθερη αγορά, τα προνόμια στο κεφάλαιο και τόσα άλλα.

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ κανείς! Εως και το 2% του ετήσιου τζίρου της «SIEMENS» άγγιζαν τα «δωράκια» σε πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ... Βρε παιδιά, ένα τέτοιο ποσοστό αποτελεί επενδυτικό αντι-κίνητρο...

Οπως μειώνετε τους φόρους προς τις πολυεθνικές που τις έχετε φθάσει (με κάτι «δωρεές», κάτι επιδοτήσεις και άλλα τέτοια κόλπα) σε μονοψήφια νούμερα, ρίξτε λίγο και τις μίζες!


Γρηγοριάδης Κώστας

Ας είστε τουλάχιστον συνεπείς με αυτά που λέτε. Κάντε το ...1,5% επί του τζίρου. Καλά λεφτά είναι και πάλι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ