Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Μεθοδεύει συνέδριο αποκλεισμών

Αρνείται να νομιμοποιήσει σωματεία που έχουν εντάξει στη δύναμή τους συμβασιούχους εργαζόμενους

Η συσπείρωση νέων δυνάμεων στα ταξικά σωματεία είναι αυτό που τρομάζει την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ
Η συσπείρωση νέων δυνάμεων στα ταξικά σωματεία είναι αυτό που τρομάζει την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ
Οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας, που επιχειρεί να αποκλείσει σωματεία στα οποία εγγράφονται και ψηφίζουν συμβασιούχοι, στιγματίζουν το επικείμενο 38ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), που ξεκινά στις 28 Απρίλη.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η πλειοψηφία έχει αποφασίσει να αποκλείσει το Σωματείο Εργαζομένων Ηλιούπολης και το Σωματείο Εργαζομένων Πετρούπολης - Καματερού. Και τα δύο σωματεία έχουν εντάξει στη δύναμή τους συμβασιούχους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας το αυτονόητο δικαίωμα όλων των εργατοϋπαλλήλων, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Συνέδριο.

Ομως, η πλειοψηφία επιδιώκει το διαχωρισμό και τη διαίρεση των εργαζομένων, τον αποκλεισμό των συμβασιούχων από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση, παρόλο που αποτελούν το πιο ευάλωτο τμήμα των εργαζομένων. Ετσι, διευκολύνει την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών, βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη αποτελεσματικών αγώνων ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Σε αυτήν την κατεύθυνση δε διστάζει να συνδιαλαγεί ακόμα και με την εργοδοσία. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα με έγγραφό της προς τους δημάρχους Πετρούπολης και Καματερού ζήτησε να μάθει την εργασιακή σχέση κάθε εργαζόμενου «για να προβεί στον αποκλεισμό του σωματείου», όπως καταγγέλλει το ίδιο το Σωματείο.

Στον αντίποδα, την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία νομιμοποιεί αντιπροσώπους σωματείων όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν σημειωθεί διπλοψηφίες. Ακόμα έχει νομιμοποιήσει αντιπροσώπους σωματείου που οι εργαζόμενοί του απασχολούνται πλέον στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δεν ανήκουν στον κλάδο και, επομένως, ούτε στη δύναμη της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποχώρησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαντώντας στο πραξικόπημα(2012-04-25 00:00:00.0)
Ζητάνε και τα ρέστα;(2012-04-24 00:00:00.0)
Στηρίζει με νύχια και δόντια τη διαίρεση των εργαζομένων(2012-04-21 00:00:00.0)
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά(2011-07-28 00:00:00.0)
Απαράδεκτοι και επικίνδυνοι αποκλεισμοί από την πλειοψηφία(2009-04-28 00:00:00.0)
Στα μέτρα της κυρίαρχης πολιτικής(2007-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ