Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών

Οπως ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών, στο πρόγραμμά του προστίθενται και οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στις 9, 24, 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου: «Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα». Η ιστορική αίθουσα του «Παρνασσού» εντάσσεται στους παραστασιακούς χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών, φιλοξενώντας 4 συναυλίες αφιερωμένες στη μουσική δημιουργία του 20ού και 21ου αιώνα. Διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι σολίστες αναμετρώνται με μερικά από τα απαιτητικότερα έργα της ευρωπαϊκής μουσικής δωματίου (Μπάρτοκ «Σονάτα για δύο πιάνα και κρουστά», Σοστακόβιτς «Τρίο αρ. 2», Μεσιάν «Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου» κ.ά.). Παρουσιάζουν, επίσης, τον Αμερικανό Τζορτζ Κραμπ και το έργο δύο σπουδαίων Ελλήνων της «διασποράς»: Του πολυβραβευμένου Γιώργου Τσοντάκη και του Μηνά Μπορμπουδάκη.

Στις 16-18 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ') θα παρουσιαστεί το «Κοκτέιλ πάρτι» του T. Σ. Ελιοτ, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη. Το «Κοκτέιλ πάρτι», με την ιδιαίτερη ματιά του μεγάλου ποιητή της «Ερημης Χώρας», αναφέρεται στα προβλήματα του γάμου, των κατακερματισμένων και συγκρουσιακών σχέσεων, των μεγάλων εσωτερικών διλημμάτων, της προσωπικής απομόνωσης. Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Αρης Λεμπεσόπουλος, Μάγια Λυμπεροπούλου, Ομηρος Πουλάκης, Αλεξάνδρα Σακελαροπούλου, Χρήστος Στέργιογλου και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδη. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα, τα σκηνικά - κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Στις 22 Ιουνίου, στο «Σχολείον» (χώρος Α') η Ασπασία Παπαθανασίου, με μορφή θεατρικού αναλογίου, θα διαβάσει τον αισχυλικό «Αγαμέμνονα», με μουσική συνοδεία από τον Νίκο Ξανθούλη και τραγούδι από την Σοφία Μιχαηλίδη. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ερσης Δρίνη και οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου.

Τέλος στις 15 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, θα δοθεί συναυλία - αφιέρωμα στον Μέντελσον της Κρατικής Ορχήστρας των Αθηνών, με μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον Xavier Phillips (τσέλο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μουσική, θέατρο, χορός(28/6/2012)
Οι αθηναϊκές παραστάσεις(14/6/2009)
Φεστιβαλικές κωμωδίες(2/6/2007)
Στα θέατρα «Δάσους» και «Γης»(13/6/2002)
Το καλοκαίρι του θεάτρου(27/5/2001)
Ετοιμάζονται για καλοκαίρι(2/6/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org