Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Χρειάστηκε να περάσουν τρεισήμισι βδομάδες από το θάνατο της κρατούμενης Αικ. Γκουλιώνη κατά τη μεταγωγή της, προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να παραγγείλει Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα αίτια του θανάτου της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας ζήτησε χτες τη διενέργεια ΕΔΕ μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης και της τοξικολογικής ανάλυσης απ' όπου προκύπτει ότι αιτία θανάτου ήταν η λήψη ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).

Επίσης, ο υπουργός απέστειλε αίτημα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη, ώστε να εξετασθεί το ενδεχόμενο αντίστοιχης έρευνας, σχετικά με τις ευθύνες των αστυνομικών κατά τη μεταγωγή. Υπενθυμίζεται ότι η Αικ. Γκουλιώνη είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων γυναικών του περασμένου Οκτώβρη - Νοέμβρη (αποχή από το συσσίτιο κλπ.), ενώ, μετά από μερικούς μήνες, η διοίκηση την τιμώρησε με μια εκδικητική μεταγωγή από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών στις φυλακές Λασιθίου, όπου, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της, βρήκε τραγικό θάνατο από ναρκωτικά.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣΕλλήνων ηλικίας 15, 17, 23 και 26 ετών, οι οποίοι συνομιλούσαν μέσω διαδικτύου, απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους μετά από εκτεταμένες έρευνες στο διαδίκτυο και ενημέρωσαν τις οικογένειές τους για την πρόθεσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ