Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Μουσικές «αφηγήσεις»
  • Δύο ιστορικούς κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη: Τον «Επιτάφιο» (ποίηση Γιάννη Ρίτσου) και το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού» (στίχοι του συνθέτη), θα ερμηνεύσει ο αγαπημένος τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς, τη Μ. Δευτέρα και την Μ. Τρίτη (10 μ.μ.) στη «Μαγιοπούλα» (Οδεμησίου 9 και Βρυούλων, Καισαριανή, 210- 7214.934 και 210-7226.616). Θα παρουσιαστούν και τραγούδια άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μαζί του τραγουδούν: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Βασίλης Κορακάκης, Παναγιώτης Τσίτσικας. Μουσική επιμέλεια - ενορχηστρώσεις: Αλέξης Βάκης. Συμμετέχει επταμελής ορχήστρα.
  • Συνεχίζονται οι βραδιές αφήγησης παραμυθιών στο Πολιτιστικό Στέκι της «Διάβασης» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής). Σήμερα (10 π.μ. έως 5 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί το τρίτο εργαστήρι της αφηγήτριας Λίλης Λαμπρέλλη, που θα κλείσει με συμβολική ερμηνεία του παραμυθιού: «Η Πούλια κι ο Αυγερινός».
  • Οι Λάκης Παπαδόπουλος και Γιάννης Γιοκαρίνης, αποχαιρετούν σήμερα (10 μ.μ.) τη σκηνή του «Ροντέο» (Χέιδεν 34, πλατεία Βικτωρίας, 210 8814.702).
  • Σήμερα στον «Ιανό» (Σταδίου 24), στις 10.30 μ.μ., θα δώσει συναυλία η Μόρφω Τσαϊρέλη. Μαζί της ο Γιάννης Ζερβός.
  • Στη «γενεαλογία» της σύγχρονης ελληνικής μουσικής αφιερώνεται η σημερινή συναυλία «Generations», στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος», 8.30 μ.μ.). Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, σε διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου, θα παρουσιάσει έργα Γιώργου Σισιλιάνου, Νίκου Σκαλκώτα, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Κώστα Κλάβα και Φίλιππου Τσαλαχούρη.
  • Ο Freddy Cole, ο μικρότερος αδελφός του Nat «King» Cole, εξαίρετος καλλιτέχνης και ο ίδιος, συνεχίζει τις εμφανίσεις με το κουαρτέτο του, μέχρι και τις 16/4, στη σκηνή του «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς).
  • Ολοκληρώνει σήμερα τις εμφανίσεις του στο μουσικό στέκι «Καραβάνι» (Φωκίωνος Νέγρη και Ζακύνθου 1, Κυψέλη, 210 8251.896) ο Γιάννης Λεμπέσης. Ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής με τη λαϊκή ορχήστρα του θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια από τους 15 προσωπικούς του δίσκους και τις συμμετοχές του, από το 1986 μέχρι σήμερα. Ωρα έναρξης 11μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ