Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλουν την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από μαζικούς φορείς, συνδικάτα, άλλες οργανώσεις της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, μπροστά στο ενδεχόμενο πλατιές λαϊκές μάζες να θελήσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, καθώς οι πλουτοκράτες ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους προκειμένου να περισώσουν κάποια από τα κέρδη τους.

-- «Ο ναζισμός και ο φασισμός είναι το μαύρο - πηχτό σκοτάδι για την ανθρωπότητα», «οι κομμουνιστές ήταν οι πρώτοι που με τίμημα τη ζωή τους πολέμησαν το ναζισμό και το φασισμό». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καταδικάζοντας με τον πιο απερίφραστο τρόπο το ψήφισμα της Ευρωβουλής με το οποίο εξισώνεται ο κομμουνισμός με το ναζισμό. «Το συγκεκριμένο ψήφισμα», τονίζει η ΟΒΣΑ, «εκφράζει το βαθύ ταξικό μίσος του μεγάλου κεφαλαίου που εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στην εξουσία - παρά τα όποια λάθη και στρεβλώσεις - των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που ήταν η Σοβιετική Ενωση και τα άλλα σοσιαλιστικά κράτη». Ακόμη, καταγγέλλει πως «το μεγάλο κεφάλαιο δεν ξεχνά ότι σε αυτά τα κράτη τα σοσιαλιστικά δικαιώματα που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι, η σταθερή δουλειά, η δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, οι τομείς πρόνοιας και φροντίδας για το παιδί, την τρίτη ηλικία, για τα νέα ζευγάρια, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και πολλά άλλα αποτελούν παράδειγμα προς κατάκτηση σήμερα από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των χωρών της ΕΕ και όλους τους λαούς του κόσμου. Είναι κοινωνικά δικαιώματα που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου και τα κέρδη του, τα οποία εκπροσωπεί η ΕΕ». Η ΟΒΣΑ καλεί τα ΔΣ των Σωματείων, όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να καταδικάσουν το ψήφισμα, να μην επιτρέψουν να περάσει ο αντικομμουνισμός, που όποτε κυριαρχεί δε χτυπά μόνο τους κομμουνιστές αλλά συνολικά τα λαϊκά στρώματα και τα δικαιώματά τους. «Απαιτείται», καταλήγει, «οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ να συνειδητοποιήσουν ότι η αντικομμουνιστική υστερία που εξελίσσεται μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στοχεύει στο χτύπημα των λαϊκών αγώνων στους οποίους πρωτοστατούν οι κομμουνιστές».

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ταύρου με ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης καταδικάζει την προσπάθεια «κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ ώστε να εξισωθεί ο ναζισμός με τον κομμουνισμό». Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι δεν ξεχνιούνται τα εκατομμύρια νεκρών απ' το ναζισμό, όπως δεν ξεχνιούνται τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, καταγγέλλεται η «αντικομμουνιστική υστερία» ενώ καλούνται η κυβέρνηση και τα κόμματα να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό.

-- Τη νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό απ' την τσεχική προεδρία, αλλά και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δέχονται και προωθούν αυτές τις άθλιες τακτικές του αντικομμουνισμού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Περιχώρων. Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι πρόκειται για νέα μεγάλη πρόκληση, για μεγάλη προσβολή στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα. Οτι η «νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία στόχο έχει να εμποδίσει το δυνάμωμα των εργατικών - λαϊκών αγώνων που αναπτύσσονται, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές εργάτες, για να περάσουν τα νέα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντίσταση από το ταξικό εργατικό κίνημα των λαών όλου του κόσμου». Και δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να μην περάσει η νέα φασιστική επίθεση σε βάρος των λαών της Ευρώπης, σε βάρος των αγωνιστών όλου του κόσμου.

-- Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για τις αντικομμουνιστικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που επιχειρούν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, δηλώνοντας αποφασιστικά ότι οι σχετικές ενέργειες θα πέσουν στο κενό γιατί η μνήμη παραμένει ζωντανή. Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) τονίζεται: «Εμείς οι αγωνιστές - αγωνίστριες της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς μας όλης της χώρας, εκφράζουμε την αγανάκτηση και οργή μας για τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, με εισήγηση της Τσεχίας, στις οποίες γίνεται προσπάθεια κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και εξίσωσης με το φασισμό - ναζισμό. Δηλώνουμε ότι οι προσπάθειες αυτές με τον αγώνα μας σαν αντιστασιακών που ζήσαμε τις τρομερές εμπειρίες του φασισμού - ναζισμού στην πλάτη μας, σε συντονισμό με όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, θα πέσουν στο κενό. Ο λαός μας και οι λαοί ολόκληρης της Ευρώπης έζησαν τα γεγονότα από πρώτο χέρι και η μνήμη τους είναι ακόμα ζωντανή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνιστικό ντελίριο με το βλέμμα στο σήμερα και το αύριο(2019-09-21 00:00:00.0)
Η ΕΕ πρωτοστατεί στην ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό(2014-05-10 00:00:00.0)
Η θεσμοθέτηση του αντικομμουνισμού στην Ευρώπη(2010-04-15 00:00:00.0)
Ψήφισμα ενάντια στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης(2010-01-10 00:00:00.0)
Το αντιδραστικό ψήφισμα της ΕΕ(2009-08-19 00:00:00.0)
Επιχειρείται να κατοχυρωθεί και με ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο(2009-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ