Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΒΟΛΟΣ
«Ισχυρό ΚΚΕ για ρήξεις και ανατροπές

Περιοδεία και συνέντευξη Τύπου της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ

«Με ισχυρό ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν και πρέπει να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απαγοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς όφελος του λαού», τόνισε, προχτές, από το Βόλο, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στα πλαίσια της επίσκεψής της στο Βόλο, η Διαμάντω Μανωλάκου επισκέφτηκε το Μουσείο και το Τελωνείο της πόλης, όπου έγινε πλούσια και γόνιμη συζήτηση με τους εργαζόμενους, για τις αιτίες των προβλημάτων τους, την πολιτική κατάσταση, την καπιταλιστική κρίση και τις θέσεις του ΚΚΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μουσείο υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και πέντε μήνες. Αν και οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό είναι πολλές, υπάρχουν συμβασιούχοι που μετά από 24 μήνες δουλειάς δε θα έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν. Ταυτόχρονα, τόσο το Μουσείο, όπως και το Τελωνείο, «γεμίζουν» από συμβασιούχους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους με τη μορφή των στέιτζ και η αγωνία τους για το αύριο είναι έκδηλη, ενώ έντονη είναι και η αγανάκτησή τους για τα «βάρη» της οικονομικής κρίσης που «φορτώνονται» στις πλάτες τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Διαμάντω Μανωλάκου, αναφερόμενη στην επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών, υπογράμμισε: «Επιδιώκουμε να συνειδητοποιηθεί πλατιά πως αν στην κάλπη των ευρωεκλογών εκφραστεί ηχηρά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, η απόφαση πως ο λαός δεν αποδέχεται άλλα αντιλαϊκά μέτρα και αυτό μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, τότε η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη, θα έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για το λαϊκό και εργατικό κίνημα να αντιπαλέψει τη λαίλαπα. Επιδιώκουμε να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους, απολυμένους. Για να οργανώσουμε τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους μικρομεσαίους αγρότες και μικροεπαγγελματίες, που θα υψώσουν ένα μεγάλο μαχητικό αποφασιστικό λαϊκό κίνημα».

Απευθύνοντας κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου επεσήμανε: «Εμπρός, λοιπόν, οι ευρωεκλογές να είναι η ευκαιρία να μπούμε μπροστά για τον ξεσηκωμό του λαού μας. Αντίσταση να μη φορτωθούν τις συνέπειες της κρίσης η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Αντεπίθεση για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ