Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ - ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Διαγωνισμός καλλιτεχνικής αφίσας

Προς τιμήν των 50 χρόνων της Κουβανικής Επανάστασης

Διαγωνισμό καλλιτεχνικής αφίσας για νέους εικαστικούς προς τιμήν των 50 χρόνων της Κουβανικής Επανάστασης διοργανώνουν το ΚΣ της ΚΝΕ και η πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα. Οι αφίσες θα συγκεντρωθούν με ευθύνη της ΚΝΕ και θα αποσταλούν μέσω της πρεσβείας της Κούβας στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αβάνα, όπου θα επιλεγούν 20 αφίσες για την έκδοση λευκώματος που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σχετική έκθεση στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την Πρωτοχρονιά του 1959, όταν οι Κουβανοί επαναστάτες με αρχηγό τον κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα έμπαιναν θριαμβευτές στην κουβανική πρωτεύουσα Αβάνα, την οποία λίγες μέρες πριν είχε εγκαταλείψει κυνηγημένος ο δικτάτορας Μπατίστα. Τις επόμενες μέρες η Αβάνα υποδεχόταν τον επικεφαλής των επαναστατών, Φιντέλ Κάστρο Ρους, που έφτανε στην πόλη για να αναλάβει την ηγεσία της πρώτης επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας. Το 1961, ο Φιντέλ Κάστρο διακηρύσσει το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της επανάστασης. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, ο κουβανικός λαός με τους αγώνες του έχει καταφέρει πολλά για τα οποία αξίζει να περηφανεύεται και συνεχίζει να οικοδομεί το σοσιαλισμό, παρά τα αμέτρητα εμπόδια, τις "τρικλοποδιές" και προσπάθειες υπονόμευσης του ιμπεριαλισμού και του δολοφονικού αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ. Το αναμφισβήτητο δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία είναι μόνο ένα μέρος των επιτευγμάτων που πέτυχε ο κουβανικός λαός με την επανάστασή του, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚ Κούβας», επισημαίνει σχετικά η ΚΝΕ.

Κάθε εικαστικός μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο. Γίνονται δεκτά πρωτότυπα έργα όλων των μορφών ανεξαρτήτως τεχνοτροπίας και μέσου (ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, γραφιστική, ψηφιακή σύνθεση κλπ.). Δηλώσεις συμμετοχής ως 15 Ιουνίου, στο τηλέφωνο 210-2592321, fax 210-2592611 και mail kne@kne.gr, υπόψη Πολιτιστικής Επιτροπής ή Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ: www.kne.gr


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ