Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Την άλλη βδομάδα στη Βουλή

Σχεδόν έτοιμος, είναι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2001- ο οποίος στην ουσία αποτελεί το νέο «κοστούμι λιτότητας για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα- που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με βάση το «πατρόν», που έχει κοπεί στις Βρυξέλλες. Οπως ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας «την επομένη Τετάρτη, 1η Νοέμβρη, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο συζήτησης τον Προϋπολογισμό» του έτους 2001 και «την ίδια μέρα ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή».

Να σημειωθεί, πως οι διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τα άλλα υπουργεία - για τα κονδύλια που θα δοθούν το 2001 σε κάθε υπουργείο και τους ελεγχόμενους από αυτά φορείς - που αποτελούν το σκέλος των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης, έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις για το σκέλος των εσόδων (ποιοι και πόσους φόρους θα πληρώσουν, τα προσδοκώμενα ποσά που θα εισπραχθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ.).

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της επόμενης Τετάρτης, θα συζητηθούν και θα «τακτοποιηθούν οι τυχόν μικροεκκρεμότητες για το περιεχόμενο του νέου προϋπολογισμού. Με δεδομένο ότι κάθε προϋπολογισμός αποτελεί το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για το επόμενο έτος, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να δώσουν την έγκρισή τους στον κρατικό προϋπολογισμό του 2001, ώστε να είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για την οικονομική πολιτική της επόμενης χρονιάς. Μετά την έγκριση των κυβερνητικών στελεχών- που απαρτίζουν το Υπουργικό Συμβούλιο- ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ