Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Με το ΚΚΕ στους εργατικούς αγώνες και στην κάλπη

Στους εργαζόμενους στην εκδοτική επιχείρηση ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος

Μαζί με το ΚΚΕ στους εργατικούς αγώνες. Μαζί με το ΚΚΕ στη μάχη των Ευρωεκλογών και στη κάλπη.

Αυτό ήταν το κάλεσμα του Σπ. Χαλβατζή, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, κατά την περιοδεία και τη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους στη ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, όπως έγινε και με τη χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) συμμετοχή τους στην απεργία, κάτω από τα πανό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η στήριξη του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές μπορεί να γίνει βασική επιλογή για πλατιά τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

«Σας καλούμε - τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής - να στηρίξετε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές γιατί οι κομμουνιστές και στα χρόνια που πέρασαν δράσαμε με συνέπεια, μαζικά, δυναμικά, με αποτελεσματικότητα για τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα, για τα συμφέροντα της νεολαίας.

Γιατί, αντιταχθήκαμε στις αντιλαϊκές, αντεργατικές επιλογές της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει την πρώτη ευθύνη για την εφαρμοζόμενη πολιτική. Γιατί αποκαλύψαμε και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον για το χτες αλλά και για τη σημερινή του πολιτική στήριξης όλων των επιλογών της ΕΕ, αλλά και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Σας καλούμε να στηρίξετε το ΚΚΕ γιατί:

Είναι το Κόμμα που αντιπαλεύει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, την ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

-- Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των πρώην ΔΕΚΟ.

-- Την ακύρωση των κοινωνικών κατακτήσεων,

-- Το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την κατάργηση του 8ωρου, του 40ωρου, των συλλογικών συμβάσεων.

-- Τις ανατροπές των ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Ακόμα γιατί:

-- Πρωτοστατεί στον αγώνα για να μην περάσουν τα εγκληματικά, για την εργατική τάξη και το σύνολο των εργαζομένων, αντιασφαλιστικά σχέδια, ειδικά για τις γυναίκες εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

-- Δεν κάνει βήμα πίσω στην υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, κόντρα στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών για μείωση του χρόνου, των ημερών εργασίας και τη μείωση των αμοιβών, την απλήρωτη εργασία των υπερωριών.

-- Δεν μπορεί να μην πληρώνονται οι υπερωρίες των εργατών, όλων των εργαζομένων, στο όνομα της κρίσης. Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, οι μακροχρόνιες άδειες άνευ αποδοχών σε πολλούς εργαζόμενους βρίσκονται στο στόχαστρο και στη δράση του ΚΚΕ, όλων των δυνάμεων του Κόμματος, σε κάθε χώρο.

-- Ακόμα γιατί αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ. Μια πολιτική επέμβασης εναντίον λαών και χωρών. Δείχνουμε στους εργαζόμενους ότι η ΕΕ είναι η άλλη όψη του ιμπεριαλιστικού NATO.

Συνολικά εναντιωνόμαστε στην πολιτική των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού».

Ο ομιλητής κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ, μαζί με όλα αυτά προβάλλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της χώρας. «Επιδιώκουμε, τόνισε, να πείθουμε μαζικά εργάτες, άλλους εργαζόμενους, ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους για την πρότασή μας. Από τη μια είναι ο δρόμος που χρόνια και χρόνια ακολουθούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, τα κόμματα του δικομματισμού. Ο δρόμος, η πολιτική που ωφελεί το μεγάλο κεφάλαιο, φέρνει συνεχώς υπερκέρδη και για το λαό φτώχεια, ανεργία, λιτότητα, ανασφάλεια, σκληρή εκμετάλλευση. Από την άλλη είναι η πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία, για τη λαϊκή οικονομία. Για μια πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ