Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ούτε λόγος για το σκάνδαλο των «επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών γραμμών»

Τις αλυσιδωτές πιθανές αντιδράσεις που θα υπάρξουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την υπόθεση του σκανδάλου Παυλίδη, θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ για να οξύνει την αποπροσανατολιστική του αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και να επαναφέρει το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αποφεύγοντας φυσικά να θίξει επί της ουσίας το καθεστώς των «επιδοτούμενων γραμμών», που επιφέρουν τεράστια κέρδη στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Αποσυνδέοντας το σκάνδαλο Παυλίδη από την πολιτική στήριξης των εφοπλιστών, που υπηρετεί με συνέπεια και το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ρίξουν όλες τους τις δυνάμεις στη δημιουργία κλίματος «σκανδαλολογίας». «Αδυνατώ να αντιληφθώ πώς θα στηρίζεται η κυβέρνηση σε ψήφο βουλευτή που έχει παραπεμφθεί», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η υπόθεση Παυλίδη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ βέβαια επιδιώκει να αποσυνδέσει το αίτημά του για διενέργεια εκλογών από τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι που προσπάθησε να ξεκαθαρίσει και ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει εκλογές, γιατί εκτιμά πως είναι απαραίτητο να αλλάξει πορεία η χώρα και όχι για την υπόθεση Παυλίδη». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε ταυτόχρονα να αφήσει αιχμές και για τις πρωθυπουργικές αντιδράσεις, στοχεύοντας στην οριακή κυβερνητική πλειοψηφία των 151 βουλευτών, αναφέροντας ότι «ο κ. Καραμανλής θα κάνει τις δικές του επιλογές, εγώ να θυμίσω ότι σε άλλες περιπτώσεις όπως του κ. Πολύζου ή άλλων υπουργών, που με μια απλή υπόνοια ετέθησαν εκτός ΚΟ, είχαμε αντιδράσεις πολύ πιο έντονες απ' ό,τι τώρα».

Κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να μεταφέρει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στη σκανδαλολογία. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάλιστα χτες θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει «μια σειρά προτάσεων για εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, τις οποίες η κυβέρνηση είτε απορρίπτει, είτε δεν αφήνει να ψηφιστούν με την απουσία της, είτε εξαναγκάζεται να δεχθεί με μισόλογα». Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι το σκάνδαλο με τη «Μονή Βατοπεδίου», είναι μια «υπόθεση που δεν έχει κλείσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ