Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αθάνατες» οι τρελές αγελάδες...

Στην «αγορά» της Ευρωπαϊκής Ενωσης βγήκαν για άλλη μια φορά, κατά πως φαίνεται, οι τρελές αγελάδες. Στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην απόσυρση ποσοτήτων βόειου κρέατος που είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα με ιστορικό σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοειδών.

Στην Ελλάδα το υπουργείο Γεωργίας έσπευσε χτες, κατά την προσφιλή του τακτική, να καθησυχάσει τους καταναλωτές. Ανακοινώθηκε πως ο υφυπουργός Φ. Χατζημιχάλης έδωσε εντολή στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες «να ερευνήσουν και να δεσμεύσουν προσωρινά όλες τις παρτίδες κρεάτων βοειδών προέλευσης Γαλλίας που εισάγονται από συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στην οποία εντοπίστηκε πρόβλημα στη Γαλλία». Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δεν κατονομάζει το υπουργείο Γεωργίας είναι η γαλλική «Κάρφουρ» (πρώην «Κόντινεντ»).

Το ερώτημα πάντως που δημιουργείται με αφορμή και το νέο αυτό κρούσμα, είναι: Τι γίνεται, τόσο «πονηρές» είναι αυτές οι τρελές αγελάδες και εδώ και 15 περίπου χρόνια βρίσκουν συνεχώς τρόπους να... «τρυπώνουν» στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ