Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Ανεργία στο «κόκκινο»

Ομήρους κρατούν οι εργαζόμενοι στη γαλλική θυγατρική του αμερικανικού ομίλου «Caterpillar», όπου πρόκειται να καταργηθούν 733 θέσεις εργασίας, τέσσερα στελέχη του εργοστασίου στην Γκρενόμπλ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT. Πρόκειται για την τρίτη «ομηρία» στελεχών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ανακοινώσει απολύσεις, από εργαζομένους τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία. Προηγήθηκαν τα περιστατικά στην αμερικανική «3Μ» και στη «Sony».

  • Ενας στους δύο Γάλλους (51%) δεν πρόκειται να πάει φέτος διακοπές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Ipsos» που δημοσιεύει η γαλλική «Le Monde».
  • Στο 8,1% ανήλθε, το Μάρτη, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, που ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Γερμανών ανέργων αυξήθηκε κατά 69.000 και ανήλθε το Μάρτη σε 3,4 εκατομμύρια. Ενώ η καγκελάριος Ανκελα Μέρκελ ανακοίνωσε χτες τη δημιουργία «ομάδας κρούσης», με στόχο την εξεύρεση λύσης για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Opel», η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των κρατιδίων, των πιστωτριών τραπεζών. Η ομάδα κρούσης θα προβεί άμεσα σε διαπραγματεύσεις με τη μητρική της «Opel», GM, καθώς και με την αμερικανική κυβέρνηση.
  • Στο 4,4% - από το 4,1% - εκτινάχτηκε η ανεργία στην Ιαπωνία το Φλεβάρη, που είναι το υψηλότερο ποσοστό τα τελευταία χρόνια, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική στατιστική υπηρεσία. Παράλληλα, πριν την αναχώρησή του για το Λονδίνο προκειμένου να συμμετάσχει στη G20, ο πρωθυπουργός Τάρο Ασο έδωσε εντολή για το σχεδιασμό νέου επιπρόσθετου πακέτου δημοσιονομικών δαπανών «τόνωσης» της οικονομίας, που θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι «τα μέση του Απρίλη» και στο οποίο θα περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης των ανέργων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ