Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διαδηλώσεις του ΚΚΡΟ

ΜΟΣΧΑ.--

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία σχεδιάζει για το Σάββατο 4 Απρίλη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης επειδή, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ιβάν Μέλνικοφ, τα μέτρα που έχει πάρει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης «είναι είτε αναποτελεσματικά είτε εφαρμόζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μικρής ομάδας ανθρώπων».

Οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις του ΚΚΡΟ για το Σάββατο παίρνουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα από τις προηγούμενες του χειμώνα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στην κοινή ωφέλεια, στα τρόφιμα και το πετρέλαιο, καθώς, σύμφωνα με τον Μέλνικοφ, «είναι η πρώτη φορά που ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης».

Προηγούμενα, το ΚΚΡΟ είχε ζητήσει την παραίτηση ορισμένων υπουργών, μεταξύ των οποίων της Οικονομίας και της Παιδείας, Αλεξέι Κούντριν και Αντρέι Φουρσένκο, αντίστοιχα. Εφόσον η κυβέρνηση δεν πήρε υπόψη της τις απαιτήσεις για παραίτηση των συγκεκριμένων υπουργών, τότε «ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ολόκληρη την κυβέρνηση», πρόσθεσε. Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως το κόμμα του θα κινητοποιηθεί δραστήρια ώστε οι συγκεντρώσεις αυτές να πάρουν μαζικό χαρακτήρα, προσθέτοντας ότι «η καθημερινή ζωή αναγκάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ενωθούν με τη διαμαρτυρία μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ