Κυριακή 29 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πασχάλης - Αδάμ Μολυβδάς

Καθηγητής Φυσιολογίας Ιατρικού Τμήματος, Κοσμήτορας της Σχολής Υγείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο φασισμός και ο ναζισμός, ως ακραίες μιλιταριστικές εκφράσεις του καπιταλισμού, ενισχύθηκαν προπολεμικά, με σκοπό την αντιμετώπιση της πάλης των λαών για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, που ενσάρκωναν και ενσαρκώνουν τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα. Ο μιλιταριστικός βραχίονας μπορεί να ηττήθηκε το 1945, ο πολιτικός - οικονομικός, όμως, λούφαξε και επιχειρεί τώρα να πάρει τη ρεβάνς.

Ετσι, λοιπόν, οι φασίστες, οι μελανοχίτωνες, οι λεγεωνάριοι, οι ταγματασφαλίτες από χυδαίοι θύτες ονομάστηκαν «θύματα» και οι πρωτοπόροι στον αγώνα των λαών, από την Μαδρίτη ως τα περίχωρα της Μόσχας και του Στάλινγκραντ, πρέπει να περιθωριοποιηθούν.

Ολοι νομίσαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει με τον «θάνατο της Ιστορίας», αλλά αφού αυτό δεν δούλεψε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα το ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Οι πραγματικά δημοκράτες όλου του κόσμου πρέπει να αντισταθούν σ' αυτές τις στρεβλώσεις. Σήμερα που οι «συνταγές» του άκριτου νεοφιλελευθερισμού κατέρρευσαν και οι μάγειροι αποκαλύφθηκαν, οι λαοί πρέπει να αποπροσανατολιστούν, γιατί η εναλλακτική λύση φαντάζει απειλητική για όλους αυτούς.

Η αντικομμουνιστική δραστηριότητα της Τσέχικης Προεδρίας είναι ο λαγός. Το «αυγό του φιδιού» έσκασε και πρέπει οι λαοί, οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες να συσπειρωθούν και να το αντιμετωπίσουν μαζικά και μαχητικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ