Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στο πάγωμα μισθών και συντάξεων

Κατηγορηματική αντίθεση της Ομοσπονδίας στις αντιλαϊκές επιλογές και μέτρα της κυβέρνησης

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για «πάγωμα» των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «είναι μια απόφαση οδηγία για την κατάργηση των αυξήσεων και στον ιδιωτικό τομέα».

«Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας, να δυναμώσουμε τα Σωματεία μας, τον αγωνιστικό πόλο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ να συμβάλουμε στην ανάπτυξη Αγώνων, για να εμποδίσουμε την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, για να έχουμε κατακτήσεις στο δρόμο μιας κοινωνικής ανάπτυξης, όχι προς όφελος μιας χούφτας πλουτοκρατών, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά προς όφελος αυτών που παράγουν τον πλούτο, για την κάλυψη των κοινωνικών τους αναγκών», σημειώνει η ΟΒΣΑ και επισημαίνει: «Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ είμαστε αντίθετοι με τη συγκεκριμένη πολιτική, γιατί μειώνει ακόμη πιο πολύ το εισόδημα των εργαζομένων, μειώνει την καταναλωτική τους δυνατότητα. Ουσιαστικά μειώνει τον τζίρο των μαγαζιών μας και το οικογενειακό μας εισόδημα, και αυτό γιατί: Οι εργαζόμενοι είναι πελάτες μας και μέλη των οικογενειών μας», επισημαίνει η ΟΒΣΑ.

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «με τον πιο καθαρό τρόπο η κυβέρνηση, δείχνει την ταξική της πολιτική, δείχνει ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Ουσιαστικά, διαπράττει ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, συνολικά σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των δικαιωμάτων τους». Και τονίζει: «Η κυβέρνηση, όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν επιλέξει την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, περικόπτοντας κοινωνικές δαπάνες από την Υγεία, την Ασφάλιση, την Παιδεία και άλλα δικαιώματα. Επιβεβαιώνουν με την πολιτική τους ότι θέλουν τις συνέπειες της κρίσης να τις φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων».

Σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα αναφέρει: «Δυστυχώς, αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική την επικροτούν και οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που συμμετέχουν σε διαλόγους με το μεγάλο κεφάλαιο και την κυβέρνηση, για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρέπει να τους αποδυναμώσουμε, συνδικαλιστικά και πολιτικά για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι Αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ