Κυριακή 22 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Βεβήλωση των αιματηρών αγώνων

Οταν γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν σε εξέλιξη η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το ζήτημα της κρίσης. Αν και οι κατ' ουσίαν ενέργειες είναι γνωστές και άκρως πιθανολογούμενες, ας αναμείνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις προ αποφυγή γνωστών ευρώπνευστων αιτιάσεων. Είναι όμως άκρως ενδιαφέρον το πρόσφατο κλίμα ενεργειών αμφοτέρων των πλευρών της ευρωλιγούρας που εναγωνίως προσπαθεί να ταυτίσει το φασισμό με τον κομμουνισμό υπό τον γενικώς και εις πάντα προσφερόμενο ιδεοληπτικό ολοκληρωτισμό.

Ο «ολοκληρωτισμός» πάντα εντασσόταν ως έννοια στα αφηρημένα θεωρητικά σχήματα των πάσης φύσεως και σκοπού ιδεολογιζομένων. Στην τωρινή περίπτωση της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού, γίνεται χρήσιμο όπλο στα κεφάλια των κάθε λογής και σκοπού τροφίμων των ευρωενωσίτικων κοινοβίων. Ολόκληρη καμπάνια ξεσηκώθηκε εναντίον του κομμουνισμού υπό το μανδύα του ναζιστο-φασισμού. Πρωτοστατούν τα κοράκια των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών προσπαθώντας να εκπληρώσουν το χρέος παλιών ιμπεριαλιστικών γραμματίων που είχαν υπογράψει ως κοινοί λωποδύτες γενίτσαροι. Στο πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής δημοκρατίας βρίσκουν την αδελφή ψυχή των αμαρτωλών τους ονείρων.

Εγκολπώθηκαν τις όποιες ατέλειες, ιδιοτέλειες κι ασυγχώρητα λάθη των σοβιετικών κυβερνήσεων για να τα θέσουν στην υπηρεσία της μαύρης και φαιάς προπαγάνδας. Είναι αυτοί που έραψαν τα σάβανα στο νεκροκρέβατο κάθε λαϊκής προσδοκίας. Φύσει και θέσει νεκρόφιλοι της πατρίδας και του λαού, επιβάλλουν την απαγόρευση σε κάθε αντικαθεστωτική φωνή. Γκρέμισαν αγάλματα κομμουνιστών αγωνιστών και προοδευτικών ανθρώπων και εξύμνησαν στη θέση τους τους συνεργάτες της ναζιστικής Γερμανίας. Οταν αυτά τα βέβηλα σαπρόφυτα χτυπούν τον κομμουνισμό με το μανδύα του ναζιστο-φασισμού, προσβάλλουν τη μνήμη είκοσι εκατομμυρίων νεκρών του κόκκινου στρατού που έπεσαν στα πεδία των μαχών κατά του χιτλερικού άξονα.

Τολμούν να προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια της ψυχής του ανθρώπου. Τα ματωμένα στο ιστορικό έγκλημα χέρια τους βρίσκουν καταφύγιο συνύπαρξης αδελφοποιητής ψυχής στους κάθε λογής τρόφιμους των ευρωενωσίτικων κοινοβίων της ευρωεταιρικής ιμπεριαλιστικής δυναστείας του κεφαλαίου. Ολοι λοιπόν ξανά οι τρόφιμοι μαζί, πλην Λακεδαιμονίων.

Στην Ελλάδα το ζήτημα αυτό παίρνει εξαιρετικές διαστάσεις για όλους τους Ελληνες που έζησαν το μαρτύριο της ναζιστοφασιστικής κατοχής, για όλους τους Ελληνες που ως λαός είπαν «ΟΧΙ» στην παράδοση της πατρίδας.

Για όλο τον ανθό της ελληνικής νεολαίας που έδωσε το αίμα της στην Εθνική Αντίσταση. Για όλους τους κομμουνιστές της Ακροναυπλίας που ζήτησαν να πάνε ως απλοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940. Είναι προσβολή για όλους τους μαχητές των διάσπαρτων αντιστασιακών οργανώσεων που έδωσαν τη ζωή τους στον «υπέρ πάντων αγώνα». Προπάντων είναι προσβολή για το δαφνοστεφανωμένο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που έδωσε αίμα κι ελπίδα κι έγινε φωτεινή δάδα των αγώνων των σύγχρονων Ελλήνων. Μπροστά σ' αυτή την πανανθρώπινη προσβολή, ας ζωντανέψει η μνήμη των φαντασμάτων του Ολύμπου. Ας γίνει αερικό να ανέβει στον πανάρχαιο θρόνο των θεών για να ρωτήσει σε ποιες θαλασσινές σπηλιές βρίσκονται τα πανάρχαια νάματα. Πού είναι οι αστραπές κι οι βροντές του γεννήτορα, πού είναι το δόρυ κι η ασπίδα. Ας γίνει φωνή να καλέσει το νου και την ψυχή των Ελλήνων μπροστά στη βέβηλη προσβολή της δίδυμης αδελφής της Ελλάδας, της Ελευθερίας. Λακεδαιμόνιοι, εσείς εναπομείναντες ζώντες μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, η βεβήλωση του κομμουνισμού υπό το μανδύα του ναζιστοφασισμού είναι ευθεία προσβολή των αγώνων σας.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ