Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΒΓΑ»
Επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις του κλάδου

Με νέο εξώδικο σε βάρος συνδικαλιστή προσπαθεί να απομονώσει τους εργαζόμενους από την Ομοσπονδία και το κλαδικό τους Συνδικάτο

Κυνηγητό ενάντια σε συνδικαλιστικά στελέχη των ταξικών σωματείων του κλάδου έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της «ΕΒΓΑ», με στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και την τρομοκράτηση συνολικά των εργαζομένων στην επιχείρηση. Ετσι, μετά το εξώδικο ενάντια στον Ευθύμιο Ανδρεόπουλο, αντιπρόεδρο του ταξικού Συνδικάτου στα Τρόφιμα - Ποτά και εργαζόμενο στην επιχείρηση «Φολί - Φολί» (της ΕΒΓΑ), η εργοδοσία απέστειλε νέο εξώδικο, αυτή τη φορά στον Μανώλη Καραντούσα, μέλος της διοίκησης της ταξικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και εργαζόμενο στην «ΕΒΓΑ».

Η Ομοσπονδία και το κλαδικό Συνδικάτο με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη διεύθυνση της εταιρείας, που όπως αναφέρει «με εξώδικα, με απαράδεκτες, ψευδείς κατηγορίες και απειλές σε βάρος των συγκεκριμένων συναδέλφων προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση». Υπογραμμίζουν ότι συνολικά η εργοδοσία και προκειμένου οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να πληρώσουν για τα κέρδη της πλουτοκρατίας «έχει εξαπολύσει ένα μπαράζ τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς με απολύσεις, απειλές, εκβιασμούς κατά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών». Σε αυτήν την κατάσταση, σημειώνουν, ο Ομιλος Φιλίππου πρωταγωνιστεί και ειδικά στην «ΕΒΓΑ» έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από 10 απολύσεις.

Οπως προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, σύμμαχο σ' αυτήν της την προσπάθεια η εργοδοσία της «ΕΒΓΑ» έχει τον πρόεδρο του εργοστασιακού σωματείου, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, «που έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο κατά των δύο συνδικαλιστών, της Ομοσπονδίας και του κλαδικού σωματείου. Είναι γνωστή η στάση του και από παλιά, όταν στην πανελλαδική απεργία για το Ασφαλιστικό, στην απόφαση της Ομοσπονδίας να μιλήσει στους εργαζόμενους της ΕΒΓΑ και να τους καλέσει σε συμμετοχή στην απεργία, τηλεφωνούσε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον έβριζε και τον απειλούσε ότι θα του κόψει τα πόδια αν τολμήσει να πάει στην ΕΒΓΑ».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου καλούν όλους τους εργαζόμενους στην ΕΒΓΑ με τη συμμετοχή τους στην απεργία, αλλά και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 2 Απρίλη στις 10.30 στην Ομόνοια, κάτω από τα πανό της Ομοσπονδίας και του συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ