Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα

Συγκεντρώσεις και απεργίες περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα των εργαζομένων που ξεκινά από σήμερα

Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, απαντώντας έτσι στα σχέδια κυβέρνησης - πολυεθνικών να αποκρατικοποιήσουν την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν κατηγορηματικά την πώληση της ΛΑΡΚΟ, είτε με διεθνή διαγωνισμό είτε με μετοχοποίησή της και απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει λύση με βάση τις προτάσεις τους (διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, καθετοποίηση παραγωγής με δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου Χάλυβα, σύνδεση με τα Ελληνικά Σιδηροκράματα, ανάπτυξη της υδρομεταλλουργίας και αξιοποίηση των υποπροϊόντων κ.ά.).

Ο προγραμματισμός δράσης περιλαμβάνει συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες στα χωριά Ακραίφνιο, Μαρτίνο, Λάρυμνα, Μαλεσίνα. Στις 31 του Οκτώβρη 24ωρη απεργία, ενώ θα ζητηθεί από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τη Νομαρχία Φθιώτιδας η διοργάνωση συλλαλητηρίου.

Συνέχεια θα δοθεί στις 3 του Νοέμβρη, στη Λιβαδειά, με συγκέντρωση εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων σε συνεργασία με το ΕΚ Λιβαδειάς, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο και τη Νομαρχία. Νέα 24ωρη απεργία στις 9 του Νοέμβρη, ενώ θα ζητηθεί από ΓΣΕΕ - ΠΟΕΜ να προκηρύξουν την ίδια μέρα 24ωρη απεργία στο κλάδο και στους νομούς της περιοχής. Επίσης, την ίδια ημέρα έχει αποφασιστεί συγκέντρωση στην πλατεία του εργοστασίου, και οι δήμοι της περιοχής καλούνται να κλείσουν τα δημοτικά καταστήματα, ΕΒΕ και έμποροι τα καταστήματά τους καθώς και τα σχολεία, ώστε όλοι μαζί να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πώληση της ΛΑΡΚΟ.

Στις 14 του Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και στις 16 του Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να εξεταστεί η κατάσταση και να καθοριστούν οι παραπέρα ενέργειες.

Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, απευθύνει πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις. «Πρέπει, σημειώνει, με τον αγώνα μας να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαδικασία πώλησης της εταιρίας και να υλοποιήσει τις προτάσεις μας που είναι η μόνη σωστή λύση ανάπτυξης της ΛΑΡΚΟ. Οι καιροί και οι ώρες που περνάμε είναι αρκετά δύσκολες, με το πρόβλημα της εταιρίας ανοιχτό και απρόβλεπτες συνέπειες αν περάσει η πώληση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για τη νέα κάθοδο στην Αθήνα(2021-11-09 00:00:00.0)
Απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοέμβρη(2021-11-06 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης(2021-10-23 00:00:00.0)
Πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην Αθήνα(2020-01-22 00:00:00.0)
Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς για κατοίκους και εργαζόμενους(2016-12-30 00:00:00.0)
Σθεναρή αντίσταση στην εκμετάλλευση(2006-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ