Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΣΕΧΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Η αντικομμουνιστική μηχανή στο φουλ

Σειρά εκδηλώσεων στην ανιστόρητη προσπάθεια να εξισωθεί ο κομμουνισμός με το ναζισμό προβλέπεται μέσα στο Μάρτη και τον Απρίλη

Η τσέχικη προεδρία στην ΕΕ, που έχει δώσει ήδη αρκετά δείγματα της αντιδραστικής της αντίληψης, προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Επιστρατεύει αντικομμουνιστές από την Ανατολική Ευρώπη και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και από τη Δύση για να ξαναφέρει στο προσκήνιο την προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό. Μια προσπάθεια που τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί και σύσσωμη η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση έχει βαλθεί να ξαναγράψει την Ιστορία και να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, κυρίως των νέων γενεών, προσβλέποντας στο μέλλον, να αποτρέψει επαναστατικά σκιρτήματα και κινήματα που ακριβώς θα αμφισβητούν τον καπιταλισμό.

Ετσι, με πρωτοβουλία της τσέχικης προεδρίας, σε συνεργασία με το αντικομμουνιστικό συνονθύλευμα που συγκεντρώθηκε τον Ιούνη του 2008 στην Πράγα και συνέταξε τη λεγόμενη Διακήρυξη της Πράγας, διοργανώνεται στις 18 του Μάρτη σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Εγκλήματα του Ολοκληρωτικού Κομμουνισμού: 20 χρόνια μετά».

Ως ομιλητές εμφανίζονται διάφορα αντικομμουνιστικά «φιντάνια» που έχουν συστήσει «ιδρύματα» του τύπου: «Ινστιτούτο για τη μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων», «Διεθνής Επιτροπή για την αξιολόγηση των εγκλημάτων των ναζί και της σοβιετικής κατοχής στη Λιθουανία», κ.ά. Οι διοργανωτές δεν κρύβουν τη χαρά τους για το ότι φέτος γιορτάζουν τα ...20 χρόνια από την «απελευθέρωση από τον κομμουνισμό». Και αυτά λέγονται την ίδια στιγμή που οι λαοί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες μαστίζονται από τις συνέπειες της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

Μάλιστα, οι νεόκοποι αντικομμουνιστές της τσέχικης προεδρίας προχωράνε ακόμα παραπέρα διοργανώνοντας και Διεθνή Διάσκεψη με θέμα: «Αντίσταση και αντιπολίτευση στο κομμουνιστικό καθεστώς στην Τσεχοσλοβακία και την Κεντρική Ευρώπη». Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 του Απρίλη στην Πράγα και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του αντικομμουνιστικού «Ινστιτούτου για τη μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων», θα παρουσιαστεί όλη ...η γκάμα των μεθόδων, δραστηριοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού από το 1948 και μετά στην Τσεχοσλοβακία (αυτές περιλαμβάνουν: Ενοπλη αντίσταση, προετοιμασία πολιτικών προγραμμάτων, μοίρασμα προκηρύξεων, υπονομευτική δουλειά, δουλειά μέσω της Εκκλησίας, δημόσιες διαμαρτυρίες, δραστηριότητες ξένων μυστικών υπηρεσιών και ...φιλοξενούμενων, ραδιοφωνικές εκπομπές της «Ελεύθερης Ευρώπης», της «Φωνής της Αμερικής», κλπ.). Δηλαδή, όλη η υπονομευτική δράση του ιμπεριαλισμού που συνέβαλε στις ανατροπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτού του είδους τα δήθεν επιστημονικά ιστορικά σεμινάρια, το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, στην πραγματικότητα περιγράφονται με λεπτομέρειες στην προαναφερόμενη «Διακήρυξη της Πράγας», στις 3/6/2008 (ο «Ρ» έχει δημοσιεύσει αναλυτικά το αντιδραστικό περιεχόμενό της σε φύλλα του από τις 4/6/2008 και μετά).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ