Κυριακή 8 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 8/3
  • Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα
    Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα
    Ενα πρόγραμμα με εξαιρετικά τραγούδια συνεχίζουν να παρουσιάζουν ο Γιώργος Μεράντζας και η Καλλιόπη Βέττα για όλες τις Κυριακές του Μάρτη (10 μ.μ.), στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35 - 37, Ν. Κόσμος, 210 9226.975). Η επιμέλεια είναι του συνθέτη - ενορχηστρωτή Γιάννη Κ. Ιωάννου. Στο ακορντεόν ο Ντάσο Κούρτι.
Δευτέρα 9/3
  • Είκοσι καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους, στη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης, που διοργανώνει η «Πολιτιστική Παρέμβαση», στις 8μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Συμμετέχουν: «Αλχημιστές», Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γλυκερία, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλης, Πάνος Κατσιμίχας, Γιάννης Κούτρας, «Λοκομόντο», Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Ξυδούς, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Αλέξανδρος Χατζής.
Τρίτη 10/3
  • «Μεταξύ ουρανού και γης» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Ευαγγελίας Ιωάννου, που φιλοξενείται (έως 28/3) στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Υδάτινες δίνες, αντικατοπτρισμοί από τα βράχια, αποχρώσεις από ηλιοβασιλέματα, δημιουργούν με το χρωστήρα της ζωγράφου, εικόνες γεμάτες ποίηση, δύναμη και φαντασία.
  • Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας
    Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας
    Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Φίλιππου Θεοδωρίδη. Τα έργα του είναι παραστατικά με έντονα εικονογραφικά στοιχεία τα οποία διαπνέονται από λυρική και στοχαστική διάθεση.
Τετάρτη 11/3
  • Η «χρυσή» ομάδα του Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας ξεκινά τις παραστάσεις της, στο «Badminton» (μέχρι 22/3). Μαγεία σε τεντωμένο σκοινί από τους καλύτερους ακροβάτες του κόσμου, στη νέα παράσταση «Θρύλος του Δράκου και του Φοίνικα», που κόβει την ανάσα.
  • Εργα ζωγραφικής της Ειρήνης Βουρλούμη παρουσιάζονται στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8), με τίτλο «Αίγινα 1996 - 2006».
  • Η Cesaria Evora, η ξυπόλυτη ντίβα του Πράσινου Ακρωτηρίου, επισκέπτεται και πάλι την Αθήνα, για μια μοναδική βραδιά, στο «Αθηνών Αρένα», με καινούρια τραγούδια της και παλιές επιτυχίες. Φιλική συμμετοχή: Δήμητρα Γαλάνη.
  • «Χαράγματα στην ψυχή και το κορμί», είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Αγγελου Σκούρτη, που παρουσιάζεται στην «fizz gallery» (Βαλαωρίτου 9Γ).
Πέμπτη 12/3
  • Την τελευταία ενότητα έργων του ζωγράφου Τάσου Δήμου, φιλοξενεί η έκθεση «Η νοσταλγία των εικόνων», που εγκαινιάζεται (7.30μ.μ.) στην «Bonicos Gallery», (Καρ. Σερβίας 12-14).
  • Στη μνήμη του Δημήτρη Νικολάου, για τον ένα χρόνο «απουσίας» του, αφιερώνεται η συναυλία της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου, στις 8.30 μ.μ., στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 13/3
  • Ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντά τη Γιώτα Νέγκα, από τις 13 Μάρτη, «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, 210 2610.444), σ' ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και με άλλα κομμάτια, που έχουν σημαδέψει την ελληνική μουσική. Στην παρέα τους και ο κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης. Πρόγραμμα: κάθε Παρασκευή και Σάββατο (10.30μ.μ.).
  • Εργο της Ειρήνης Βουρλούμη
    Εργο της Ειρήνης Βουρλούμη
    Αναδρομική έκθεση κεραμικής της Ελευθερίας Δροσάκη, παρουσιάζεται (έως 20/6) στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμεικής (Μελιδώνη).
  • Συναυλιακό διήμερο (σήμερα και αύριο, 10.30 μ.μ.) του Γιώργου Ζήκα, στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 210 3474.074). Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός παρουσιάζει κομμάτια από το τελευταίο του cd «είτε έχει, είτε δεν έχει» και γνωστές επιτυχίες του. Μαζί του στο τραγούδι, η Αγγελική Λεμονή.
  • Οι «Ιστορίες για Κρουστά» με τον Βασίλη Βασιλάτο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα «με τα τραγούδια μας μπροστά», στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι).
Σάββατο 14/3
  • Η Ρίτα Αντωνοπούλου παρουσιάζει την καινούρια δισκογραφική δουλειά της «Πάμε ξανά απ? την αρχή» (μουσική Θ. Μικρούτσικου, στίχοι Οδ. Ιωάννου), αλλά και τραγούδια των Χατζιδάκι, Κραουνάκη, Ξαρχάκου, Ανδρέου κ.ά., στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 210 3217.810).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ